Satu Taavitsaisen blogi

Farssia, tragediaa

Share |

Maanantai 11.6.2012


Farssi on komedia, jonka viihdyttävyys perustuu väärinkäsityksiin, salaisuuksiin, absurdeihin tilanteisiin, verbaaliin huumoriin ja nopeaan, loppua kohden kiihtyvään juoneen. Usein mukana on myös vähintään yksi takaa-ajokohtaus.

Ei tarvitse mennä teatteriin katsomaan, riittää kun menee Mikkelin kaupunginvaltuuston kokoukseen!

Tänään näimme taas näytelmän siitä, kuinka jotkut henkilöt eivät suostu toimimaan sovittujen pelisääntöjen mukaisesti. Farssit päättyvät yleensä onnellisesti ja sen tarkoitus on saada yleisö nauramaan. Tämä näytelmä ei päättynyt onnellisesti eikä naurattanut.

Toiset puolueet eivät kunnioittaneet sdp:n oikeutta valita itse edustajansa. Mikään ei näköjään enää ole pyhää. Kaikista aktiivisin oli kokoomus, jolla ei ollut enää mitään hitustakaan jäljellä vanhojen hyvien aikojen keskinäisestä kunnioituksesta. Aivan härskisti valitsivat toisen puolueen puolesta heille sopivan nimen. Demokratian irvikuva.

Miten näin voi päästä käymään? 

Kunnallisjärjestön edustajisto, joka on meidän puolueen ylin päättävä elin Mikkelissä valitsi pari viikkoa siiten omassa kokouksessaan sdp:n edustajat yhdistymishallitukseen: Osmo Ukkosen, allekirjoittaneen ja Arto Seppälän. Meidän valtuustoryhmä tänään valtuuston kokouksessa esitti nimet, kuten kuuluu tehdä ja kuten aina ennenkin on tehty.

Kunnallisjärjestön päätökseen (äänestystulos 17-9) olivat jotkut Mikkelin työväenyhdistyksen jäsenet tyytymättömiä. Niin kuin usein on henkilövalinnoissa, tässäkin oli enemmän ihmisiä tarjolla kuin on paikkoja. Demokraattisesti vaaleja noudattamalla ihmiset kuitenkin meillä Suomessa valitaan ja hävinneet yleensä tyytyvät osaansa ja yrittävät vaikka sitten seuraavalla kerralla uudestaan. 

Mutta ei siis tänään. Kunnallisjärjestön kokouksessa vaalissa hävinneen henkilön kannattajat Mikkelin työväenyhdistyksestä esittivät häntä demareiden paikalle yhdistymishallitukseen ohi oman valtuustoryhmän. Valtuuston puheenjohtaja totesi, että on äänestettävä. Tämän jälkeen pidettiin neuvottelutauko, jossa ryhmien puheenjohtajat sopivat, että muut äänestävät tyhjää ja demarit päättävät itse omat jäsenensä ja muut puolueet eivät ota tähän kantaa. Tällöin äänestystulos olisi antanut lopputulokseksi sdp:n kunnallisjärjestön kannan. 

Valtuustosalissa keskustelun aikana Kokoomuksen valtuustoryhmästä käytettiin puheenvuoroja, joilla haluttiin puuttua demareiden henkilövalintaan ja näin tehtiinkin itse äänestyksessä.

Sopimus tyhjän äänestämisestä ei pitänyt ja valituksi tuli henkilö, joka ei ollut meidän esittämämme. Aivan käsittämätöntä toimintaa!

Tämä ko. henkilö vielä valtuuston kokouksen päätteksi erosi sdp:n valtuustoryhmästä sellaisilla saatesanoilla, jossa haukuttiin ihmisiä ja levitettiin valheita. Näytelmä muuttui tragediaksi, murhenäytelmäksi.

Mikkelin poliittiseen elämään pitää saada ryhtiliike. Näin ei voi menetellä. 


Kommentit

11.6.2012 23.41  raine.lehkonen@gmail.com

Hei Satu! Voimia ja tsemppiä sinulle. Olet vetänyt valtuustoryhmää erittäin hyvin ja ansainnut enemmistön luottamuksen. Me emme taivu, vaikka meitä yritetään provpsoida, vaan puolustamme oikeudenmukaisuutta ja pidämme kiinni yhteisistä pelisäännöistä.
Eläköön demokratia, työ ja toiminta!
t. Raine

12.6.2012 8.51  raija vinkola

Voimia Satu, en tiedä mikä oli kyseessä mutta minun demokratiani on enemmistön kuuntelevaa demokratiaa, äänestyksen jälkeen pulinat pois, teillä on ikävä kyllä siellä tukalat paikat, ja vielä vaalipiiriuudistus, niin että huh huh jos ei sopua aikaan tule. t.raija naapurista

12.6.2012 14.53  Kari Rimpeläinen

No voi yhden kerran! -Kylläpä oli törky homma. Kokkarit siis todella on nyt romuttanut kohdaltaan kaikki yhteistyökuviot, samoin, kuin se ryhmästä eronnut jäsenkin. -Edestään löytävät! Menkää täysillä eteen kunnallisvaaleihin ja voittakaa se selvin numeroin! Tsemppiä demokratian ja työn puolesta!

12.6.2012 19.37  Ulla-Maija Suuniittu

Kiitoksia Satu hyvästä ja asiallisesta kirjoituksestasi, josta sai kuvan, mitä todella tapahtui. Valitettavaa, mutta minkäs sille teet. Näin kai tässä vaan täytynee todeta.Rainen tavoin en osaa muuta sanoa kuin voimia ja tsemppiä sinulle.Ja kuten raine toteaa, olet toiminut hyvin ja ansaitset meideän luottamuksemme.Minä taidan kuitenkin olla jo nyt niin vanha ja pehmennyt, että ajattelen asiasta vähän siihen tyyliin, että "karavaani kulkee ja koirat haukkuvat". Ei juututa nyt tähän tapahtumaan ja anneta pilata sen mieltämme. Ajatellaan, että menneet on menneitä ja tähdätään vaan nyt katse tulevaan. Ajattelen asiasta niin, että me emme nyt vaan kertakaikkiaan näille muutamille tyypeilla taässä vaiheessa voi mitään vaikka kuinka heiluttelisimme lippuja,kalisuttelisimme sapeleita ja nojaisimme pykäliin. Onhan tämä nyt jo moneen kertaan koettu ja nähty. Täytyy vaan uskoa, että "kyllä kansa tietää" ja heidän kannatuksensa ja toimintatapansa tulee punnituksi seuraavissa vaaleissa. vai onko niin, että joku heistä luopuu jo ns. vapaaehtoisesti.Pää pystyyn Sat! Olet hieno nainen ja toiminut hyvin.terveisin Ulla-Maija

12.6.2012 22.57  Hannu Haapanen

Hyvä kirjoitus, kuten edellinenkin.

19.6.2012 16.52  Markku Äikäs

Satu on toiminut näin sivusta seuranneena hyvin aktiivisesti ja myös muut huomioon ottavaan tyyliin. Tällaisia henkilöitä tarvittaisiin politiiikkaan enemmänkin-iloisia, energisiä ja myös luovia persoonia. Polittiikka on ihmisiä varten- se oltava lähtökohtana. Polittikot eivät siten saa rikkoa noudatettavia pelisääntöjä. Tiedän, ettet Satu lannistu. T. Markku Äikäs


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini