Satu Taavitsaisen blogi

SDP:n pitää hengittää kansalaisten kanssa samaa ilmaa

Share |

Torstai 8.5.2014


Terveisiä Seinäjoelta puoluekokouksesta. Käymme parhaillaan asiakirjoista lähetekeskustelua. Poliittisen tilanteen keskustelussa pidin puheenvuoron, jossa kerroin, että olen todella huolissani puolueemme kannatuksesta. Meitä ei auta yhtään se hokema, että kansalaiset eivät ole hylänneet arvojamme. Todellinen hylkääminen on kuitenkin tapahtunut. Selkänsä kääntäneitä on valtavasti. Kansalaisten luottamus toimintaamme on heikentynyt.

Itse olen hyvin pettynyt mm. viime vuoden yhteisöveropäätökseen ja tämän vuoden kehysriihen ratkaisuihin leikata kaikkein pienimmiltä. Eläkkeiden leikkaus sekä ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan puuttuminen olivat asioita, jotka on sovittu ratkaistavaksi kolmikannassa. Lapsilisiin kajoaminen oli lapsiperheille isku vasten kasvoja.

Heti EU-vaalien jälkeen alkaa valmistautuminen eduskuntavaaleihin. Jotta saavuttaisimme tavoitellun vaalivoiton, tulee meidän kyetä muuttamaan harjoitettua politiikkaa ja palauttaa kansalaisten luottamus sosialidemokraatteihin. Luottamuksen palauttaminen vaatii tekoja ja paljon voimakkaampaa vastuuta tavallisista ihmisistä. Palkansaajien, eläkeläisten ja lapsiperheiden arjen parantaminen sekä julkisten palveluiden puolustaminen ja kehittäminen ovat meidän perustehtävämme. SDP:n pitää hengittää kansalaisten kanssa samaa ilmaa. Meidän pitää olla ihmisten elämässä kiinni eikä pyöriä hallinnon eliitissä. Arvoillamme on merkitystä vain jos ne ovat osa poliittista työtämme.

Tuleviin eduskuntavaaleihin SDP:n on asetettava tavoitteeksi suurimman puolueen asema ja johtava rooli suomalaisen yhteiskunnan kehittäjänä. Politiikan muutoksen on lähdettävä tavasta ajatella asioita ja tavasta tehdä muutos yhdessä ihmisten kanssa.

Huomenna perjantaina valitsemme Sdp:n linjan vetäjiksi viestinviejät. Siksi puheenjohtajakysymys on osa poliittista linjakeskustelua. Kannatan Antti Rinnettä SDP:n puheenjohtajaksi. Uskon, että Antin avulla pystymme palauttamaan kansalaisten luottamuksen meihin ja rakentamaan hyvän vaalityön tuleviin vaaleihin. Nyt on oikea hetki. Kolmen vuoden päästä on aivan liian myöhäistä.

Antti on hyvä johtaja. Hän on hyvä neuvottelemaan ja keskustelemaan, hän tuntee talouden realiteetit ja hän tekee päätöksiä kuunnellen myös meitä muita ihmisiä. Antissa on johtajaominaisuudet, joilla voimme vastata tulevaisuuden haasteisiin.


Kommentit

8.5.2014 17.24  raimo liutu

yhteisöveropäätös no ?

ääneskoski, kuusaankoski , Warkaus, neste, nyt telakka

olet nyt tuveri hakoteillä

8.5.2014 17.31  Satu Taavitsainen

Raimo hyvä, oleellinen syy investointeihin on se, että mm. havusellun kysyntä on erittäin kova ja kannattaa investoida sellaiseen laitokseen täällä Suomessa.

8.5.2014 20.35  Jorma Malinen

Ministeri Vapaavuori on ollut aina johdonmukainen, keskeneräisiä asioita ei tuoda julkisuuteen. Miksi nyt, kun asiasta ei edes Meyerin yhtiön siviulla mainita sanaakaan. Mahtaako olla kahden puolueen pj peli kysessä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini