Valinnanvapaus ei hyödytä pienituloista pätkän vertaa!

Share |
14.03.2018

SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsaisen mukaan hallituksen esittämä soten valinnanvapaus ei hyödytä pienituloisia eläkkeensaajia, työttömiä eikä lapsiperheitä pätkän vertaa.
 
-Miten voi valita, kun ei ole rahaa? Taavitsainen kysyy.
 
-Pienituloisilla ei ole varaa sairastua, eikä hoitaa itseään. Korkeat asiakasmaksut ovat sosiaali- ja terveydenhuollon suurin ongelma. Maan hallitus ei ole tätä tajunnut, Taavitsainen puuskahtaa.

-320 000 kuntien ja sairaanhoitopiirien sosiaali- ja terveydenhuollon maksua on ulosotossa. Ne ovat tavanomaisia hammashoito-, terveyskeskus-, sairaala-, laitos- ja kotipalvelu ynnä muita sote-maksuja, Taavitsainen muistuttaa.

-Valinnanvapauslaissa ei kerrota asiakasmaksuista. Hallitus jätti asiakasmaksulain kaiken ulkopuolelle ja aikoo antaa sen vasta syksymmällä. Tämä on pöyristyttävää. En todellakaan usko, että Sipilän porvarihallitus ajattelisi pienituloisia ja poistaisi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut, sanoo Taavitsainen.
 
-Hallitus ei ole alentamassa asiakasmaksuja, jotkut maksut voivat jopa nousta, näin olen kuullut. Yksityiset ja julkiset asiakasmaksut tasataan. Jokainen voi arvata, miten siinä käy. Suunta on varmasti ylöspäin nykyisestä. Samaan aikaan työssä olevat saavat jatkossakin maksutonta työterveyshoitoa. Hallituksen esitykset vain lisäävät eriarvoisuutta ja epäoikeudenmukaisuutta!
 
Taavitsainen ehdottaa, että asiakasmaksut poistetaan ja sote-uudistuksen myötä armahdetaan julkisten sosiaali- ja terveyspalveluiden laskujen vuoksi ulosotossa olevat. Ihmisten on saatava uusi alku!

12.04.2018SDP:n Taavitsainen: Yrityksille lain suojaa perintäyhtiöiden kohtuuttomuuksilta
11.04.2018SDP:n Taavitsainen: Hallituksella viimeinen hetki tehdä parannuksia ulosottoon joutuneiden asemaan!
06.04.2018Koirien pentutehtailu on saatava loppumaan!
14.03.2018Valinnanvapaus ei hyödytä pienituloista pätkän vertaa!
13.03.2018Tämä on saalistusta - ulosoton tuoreet tilastot paljastavat kauhean tilanteen Suomessa!
09.03.2018Vakuutuslääkäreiden mielivalta on lopetettava!
08.03.2018SDP:n liikennevaliokunnan edustajat: Laki liikenteen palveluista palautettava valmisteluun
08.03.2018SDP:n Taavitsainen: On törkeää, että kunnat laittavat lapsiperheitä ulosottoon!
23.02.2018Ulosotossa oleville tukiryhmä eduskuntaan
06.02.2018SDP:n Taavitsainen: Sosiaalinen luototus yhtenäistettävä koko maahan

Siirry arkistoon »