SDP:n Taavitsainen: Yrityksille lain suojaa perintäyhtiöiden kohtuuttomuuksilta

Share |
12.04.2018

SDP:n kansanedustaja, Ulosottoon joutuneiden tukijat eduskunnassa -ryhmän puheenjohtaja Satu Taavitsainen on tehnyt lakialoitteen saatavien perinnästä annetun lain muuttamiseksi siten, että nykyiset kuluttajille asetetut enimmäismaksut koskisivat myös yrityksiä.

-Tällä hetkellä perintäkulujen rajoittava sääntely koskee vain kuluttajasaamisia. Perinnän kohteena olevien yritysten ja muiden ei-kuluttaja-asemassa olevien osalta laissa on säädetty vain, että velallisen on korvattava perinnästä velkojalle aiheutuvat kohtuulliset kulut.


Taavitsaisen mukaan käytännössä tämä "kohtuulliset kulut" sääntely ei toimi lainkaan, vaan nykytilanteessa yrityksille koituvat perintäkulut nousevat kohtuuttoman korkeiksi. Perintäyritysten vaatimat perintäkulut eivät myöskään vastaa todellisia perintätoiminnasta aiheutuvia kuluja, vaan ovat niitä huomattavasti korkeammat.

 

Taavitsainen esittää lakialoitteessaan Suomeen samaa sääntelyä kuin Ruotsissa, jossa perintäkulujen osalta noudatetaan samoja säännöksiä, riippumatta siitä, kohdistuuko perintä velallisena olevaan kuluttajaan vai yritykseen.


-Saatavien perinnästä annettua lakia tulee muuttaa, koska se asettaa erityisesti pienyrittäjät epäoikeudenmukaiseen asemaan verrattuna kuluttajiin. Pienten yritysten on lähes mahdotonta riitauttaa perintäyhtiöiden vaatimia korkeita perintäkuluja, koska maksuhäiriötilanteeseen joutuminen vaarantaa ja vaikeuttaa yrityksen liiketoimintaa. Tällöin pienyrittäjä on pakotettu suorittamaan erittäin korkeat perintäkulut, vaikka ne ovat myös tilapäiseen maksuvaikeustilanteeseen joutuneelle yritykselle suuri taloudellinen taakka.

18.04.2019Satu Taavitsainen SDP:n eurovaaliehdokkaaksi
26.03.2019"Palkka on aivan törkeä, moraalittoman suuri!" Postin toimitusjohtaja tienaa 82 000 e kuussa, ja huonoa tilannetta itkevä valtionyhtiö potkii ulos väkeä
21.03.2019SDP:n Taavitsainen: Valtionyhtiö Posti tekee palkkahalpuutusretken Tallinnaan
08.03.2019SDP:n Taavitsainen: Kolme asiaa, joilla saadaan korjattua 80% soten juuriongelmista
08.02.2019SDP:n Taavitsainen: taloudellinen voitontavoittelu on lailla kiellettävä varhaiskasvatuksessa
01.02.2019SDP:n Taavitsainen: Esperin on korvattava vanhuksille!
24.01.2019SDP:n Taavitsainen: Soten ydin, maksut jäävät käsittelemättä
17.01.2019SDP:n Taavitsainen: Mitä hallitus tekee häikäilemättömien perintäyhtiöiden toiminnan lopettamiseksi Suomessa?
06.01.2019SDP:n Taavitsainen iloitsee: Vihdoin alkaa tapahtua taistelussa perintäyhtiöitä vastaan!
12.12.2018SDP:n Taavitsainen ja Taimela puuttuvat tiukasti virheellisiin maksuhäiriömerkintöihin

Siirry arkistoon »