SDP:n Taavitsainen: Mitä hallitus tekee häikäilemättömien perintäyhtiöiden toiminnan lopettamiseksi Suomessa?

17.01.2019

Kansanedustaja, Ulosottoon joutuneiden tukijat Eduskunnassa -ryhmän puheenjohtaja Satu Taavitsainen (sd.) jätti tänään eduskunnassa kirjallisen kysymyksen kansainvälisten perintäyhtiöiden laittomuuksien lopettamiseksi Suomessa.

Taavitsaisen mukaan kansainvälisten perintäyhtiöiden toiminnassa on äskettäin ilmennyt uusi asia.

-Eräs kansainvälinen perintäyhtiö myi ensin vuonna 2015 hallussaan olevat ihmisten velat toiselle kansainväliselle perintäyhtiölle ja toisen kerran samat velat uudestaan vuonna 2018 kolmannelle kansainväliselle perintäyhtiölle. Näin ollen samat velat on myyty kahteen kertaan ja molemmat velat ostaneet yhtiöt perivät niitä nyt ihmisiltä Suomessa, sanoo Taavitsainen.

Taavitsaisen mukaan suomalaisten tavallisten ihmisten velkoja pyörii ympäri maailmaa kansainvälisten perintäyhtiöiden myydessä niitä toisilleen. Kellään ei ole enää hallussa se, että osa laskuista on jo maksettuja ja osa vanhentuneita ja osa aivan perättömiä.

-Kukaan ei tutki ja käräjäoikeudessa nämä menevät sukkana läpi, moittii Taavitsainen.

-On täysin moraalitonta, että suomalaisista tavallisista ihmisistä on tehty ulkomaisten perintäyhtiöiden rahantekokone. Tämän pitää loppua, jyrähtää Taavitsainen.

-Odotan kovasti vastausta ja sitä, kuinka Sipilän hallitus on tähän vakavaan ongelmaan perehtynyt. Osoitin kysymyksen eduskunnan puhemiehelle ja hän ohjaa kysymykseni asianomaisen ministerin vastattavaksi.

Kysyn seuraavaa:

1. Mitä ministeri aikoo tehdä Suomessa toimivien kansainvälisten perintäyhtiöiden rikollisen toiminnan kitkemiseksi?

2. Mitä ministeri aikoo tehdä estääkseen samojen henkilöiden perustavan uuden yrityksen ja jatkavan laitonta perintää Suomessa sen jälkeen, kun omistajien tai johtohenkilöiden edellinen yritys on menettänyt toimiluvan laittoman perinnän harjoittamisen vuoksi?

3. Mitä ministeri aikoo tehdä sille, ettei käräjäoikeuksissa summaarisessa menettelyssä menisi enää jatkossa läpi lainvastaisia perintätoimia?

4. Aikooko ministeri esittää lisättäväksi valvontaa ja kovennettavaksi rangaistuksia, uhkasakkoja ym. toimenpiteitä, joilla perintäyhtiöiden harjoittamaa laitonta perintää saadaan poistettua Suomesta?

5. Miten ministeri aikoo varmistaa sen, että oikeudelle toimitettavien asiakirjojen mukana vaadittaisiin aina tosite alkuperäisestä velasta alkuperäiseltä velkojalta (ei perintäyhtiöltä) sekä tosite velkaan kohdistuneista tilityksistä ja koroista?

6. Aikooko ministeri muuttaa perintätoimen toimintatapoja Suomessa niin, että ennen kuin perintäyhtiöt ja/tai ulosottomies voivat ryhtyä perimään velkaa, niiden tulee kirjallisesti esittää laskelma lainojen pääomista ja niille kertyneistä koroista, tilityksistä sekä      jäljennökset lainojen alkuperäisistä velkakirjoista tai muista saamistodisteista?

18.04.2019Satu Taavitsainen SDP:n eurovaaliehdokkaaksi
26.03.2019"Palkka on aivan törkeä, moraalittoman suuri!" Postin toimitusjohtaja tienaa 82 000 e kuussa, ja huonoa tilannetta itkevä valtionyhtiö potkii ulos väkeä
21.03.2019SDP:n Taavitsainen: Valtionyhtiö Posti tekee palkkahalpuutusretken Tallinnaan
08.03.2019SDP:n Taavitsainen: Kolme asiaa, joilla saadaan korjattua 80% soten juuriongelmista
08.02.2019SDP:n Taavitsainen: taloudellinen voitontavoittelu on lailla kiellettävä varhaiskasvatuksessa
01.02.2019SDP:n Taavitsainen: Esperin on korvattava vanhuksille!
24.01.2019SDP:n Taavitsainen: Soten ydin, maksut jäävät käsittelemättä
17.01.2019SDP:n Taavitsainen: Mitä hallitus tekee häikäilemättömien perintäyhtiöiden toiminnan lopettamiseksi Suomessa?
06.01.2019SDP:n Taavitsainen iloitsee: Vihdoin alkaa tapahtua taistelussa perintäyhtiöitä vastaan!
12.12.2018SDP:n Taavitsainen ja Taimela puuttuvat tiukasti virheellisiin maksuhäiriömerkintöihin

Siirry arkistoon »