"Palkka on aivan törkeä, moraalittoman suuri!" Postin toimitusjohtaja tienaa 82 000 e kuussa, ja huonoa tilannetta itkevä valtionyhtiö potkii ulos väkeä

26.03.2019

SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsainen on pöyristynyt tuoreista tiedoista, jotka kertovat valtionyhtiö Postin toimitusjohtaja Heikki Malisen saamista lähes miljoonan euron tuloista viime vuonna. Hän pitää palkkaa aivan törkeänä.

– Pidän toimitusjohtaja Malisen 82 000 euron kuukausipalkkaa moraalittoman suurena, kun samaan aikaan Postin johto on itkenyt huonoa taloudellista tilannetta ja aikoo säästää työntekijöiden palkoissa irtisanomisin ja siirtämällä työpaikkoja pienemmän palkkatason maahan Viroon, Taavitsainen kritisoi.

Hänen mielestään tämä asia on selvä: ”Jos Posti pystyy maksamaan johtajalleen miljoona euroa vuodessa, sillä on varaa maksaa työntekijöilleen palkat”.

– Näin ollen irtisanomiset ja palkkojen alennukset on peruttava, Taavitsainen jyrähtää.

Taavitsainen ihmettelee, miten valtionyhtiön johtajan palkka on suurempi kuin Suomen pääministerin – ja näin ei saisi olla.

– Nythän Postin johtaja saa enemmän palkkaa kuin Suomen presidentti. Enpä ole nähnyt esitystä Postin johdon siirtämiseksi Viroon ja näin johtajien palkkojen alentamista. Se olisi ollut oikeudenmukaista.

    ”Sipilän siunauksella Postin johto on linjauksensa tehnyt.”

Taavitsainen ymmärtää hyvin, että Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä Postin palvelukeskuksista irtisanotut työntekijät ovat todella pettyneitä ja vihaisiakin. Irtisanominen osuu koko perheen taloudelliseen pärjäämiseen ja on ihmiselle kriisitilanne.

– Kun samaan aikaan tulee ilmi, että toimitusjohtaja on nauttinut jättiläismäistä palkkaa, ei tämä voi olla vaikuttamatta koko yrityksen kuvaan työnantajana.

Hänen mielestään olisi hyvä syy odottaa, että Suomen valtion omistama Posti olisi vastuullinen mallityönantaja.

– Reilua olisi myös pitää johdon palkat ja palkkiot kurissa, eikä syyllistyä liiallisuuksiin, kuten nyt on tapahtunut. Olisi jo aika nostaa pienipalkkaisten Postin työntekijöiden palkkaa, jotta se riittäisi elämiseen.

Taavitsaisella on viesti myös Juha Sipilälle (kesk.)

– Hän pääministerinä olisi voinut puuttua Postin toimintaan, mutta tahtoa ei ole ollut. Sipilän siunauksella Postin johto on linjauksensa tehnyt. Tälle kohtuuttomuuksien politiikalle pitää tulla loppu!
18.04.2019Satu Taavitsainen SDP:n eurovaaliehdokkaaksi
26.03.2019"Palkka on aivan törkeä, moraalittoman suuri!" Postin toimitusjohtaja tienaa 82 000 e kuussa, ja huonoa tilannetta itkevä valtionyhtiö potkii ulos väkeä
21.03.2019SDP:n Taavitsainen: Valtionyhtiö Posti tekee palkkahalpuutusretken Tallinnaan
08.03.2019SDP:n Taavitsainen: Kolme asiaa, joilla saadaan korjattua 80% soten juuriongelmista
08.02.2019SDP:n Taavitsainen: taloudellinen voitontavoittelu on lailla kiellettävä varhaiskasvatuksessa
01.02.2019SDP:n Taavitsainen: Esperin on korvattava vanhuksille!
24.01.2019SDP:n Taavitsainen: Soten ydin, maksut jäävät käsittelemättä
17.01.2019SDP:n Taavitsainen: Mitä hallitus tekee häikäilemättömien perintäyhtiöiden toiminnan lopettamiseksi Suomessa?
06.01.2019SDP:n Taavitsainen iloitsee: Vihdoin alkaa tapahtua taistelussa perintäyhtiöitä vastaan!
12.12.2018SDP:n Taavitsainen ja Taimela puuttuvat tiukasti virheellisiin maksuhäiriömerkintöihin

Siirry arkistoon »