Satu Taavitsaisen blogi

Puoluekokouksessa

Share |

Sunnuntai 27.5.2012


SDP:n 43. puoluekokous pidettiin tällä viikolla torstaista lauantaihin Helsingin Katajanokalla. Töitä näissä kokouksissa tehdään aamusta iltaan ja 500:n edustajan osallistumismoraali salityöskentelyyn on korkealla. Yhteisissä illanvietoissa ja salin ulkopuolella on innostavaa tutustua uusiin kasvoihin ja vaihtaa kuulumisia muualta Suomesta tulleiden edustajien kanssa. Etelä-Savosta oli 21 kokousedustajaa ympäri maakuntaa. Minä olin piirin puheenjohtajana kokouksessa paikalla puhe- ja läsnäolo-oikeudella. Puolisoni oli mukana ja näinkin voi yhdistää pariskuntien laatuajan kahdestaan! ;-). Suuri kiitos puoluekokousryhmämme jäsenille ja erityisesti puheenjohtaja Teemu Hirvoselle hienosti vedetystä prosessista ja onnittelut puoluehallituksen paikasta!

Arvostus puoluekokousta kohtaan johtuu siitä, että puoluekokousedustajat edustavat 46 679:n SDP:n jäsenen mielipidettä ja puoluekokousedustajan paikka on haluttu. Se, joka mandaatin tehtävään on saanut (jäsenvaalin kautta), pyrkii sen kunnialla hoitamaan. Puolueen jäsenistö jakautuu vaalipiirien mukaisesti ja piirien jäsenmäärästä riippuu jokaisen piirin edustajamäärä. Mitä enemmän jäseniä, sitä enemmän valtaa puoluekokouksessa. 

Puoluekokouksen päätökset luovat perustan tulevalle kunnallisvaalikaudelle ja suomalaisen yhteiskunnan pidemmän ajan uudistamiselle. Päätetyt ohjelmat ja aloitteet ovat ohjenuorana puolueen edustajille eduskunnassa, hallituksessa, kuntien valtuustoissa ja muissa päätöksenteko- ja valmisteluelimissä. 

Puolekokouksen keskimmäisenä päivänä suoritettiin henkilövalinnat. Jutta Urpilaisella on puolueväen täysi tuki eikä muita ehdokkaita ollut ilmoittautunut kisaan. Jutta piti erittäin linjakkaan puheen! Kyllä häntä on ilo kuunnella. Puoluesihteeriksi sali äänesti vahvalla enemmistöllä (yli 300 ääntä) Reijo Paanasen. Lämpimät onnittelut Reijolle! Tapaamme varmasti lähiaikoina puoleen kehittämisen merkeissä. Varapuheenjohtajiksi valittiin juuri ne henkilöt, joita toivoinkin: Krista Kiuru (37), Antti Lindtman (29) ja Eero Vainio (25). Hieno, uudistunut, ja energinen tiimi Jutalla. Ihmiset hyppivät ilosta ja koko sali seisoi ja alkoi nuorten aloitteesta spontaanisti laulaa nuorison marssia! Se oli kuulkaa upea tunne!
 

 
Parasta puoluekokouksessa oli sen henki ja puolueväen itsetunnon kohottuminen. Tunnelma levittäytyy nyt läsnäolleiden mukana kunnallisvaalikentille ja olemme valmiit tastelohon!

Kuvia puoluekokouksesta 

Videoita puoluekokouksesta

Lue puoluekokouksen sisällöllisestä annista:

SDP käynnistää laajan keskustelun demokratiasta

Kuntavaalikärkinä nuoret, vanhukset ja demokratia

SDP tavoittelee kohtuutaloutta ja talouden demokratiaa

SDP on myös pienyrittäjän puolue

SDP haluaa kohtuulliset sairaanhoitomaksut

Puoluekokouksen kansainvälinen julkilausuma

Puoluekokouksen sisäpoliittinen julkilausuma

Harmaa talous on saatava kuriin

Annanin rauhansuunnitelma on toteutettava

Puoluevaltuusto jatkotyöstää osan puoluekokousaloitteista

Ruotsin sosialidemokraattien puheenjohtaja Stefan Löfvenin puhe puoluekokouksessa


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini