Satu Taavitsaisen blogi

Rollaattorirallilla

Share |

Keskiviikko 30.5.2012


Tänään osallistuin 300 muun ihmisen kanssa rollaattorirallille. Marssimme pitkässä letkassa Kirkkopuistosta torille yhteisenä teemana muistuttaa ihmisiä vanhusten oikeudesta ulkoiluun. Olin myös torilla vastaanottamassa Mikkelin vapaaehtoistoimijat –järjestöverkoston tervehdystä kaupungille, mikä kuului seuraavasti:

Arvoisat Satu, Sari ja Kimmo,

keväinen tervehdys rollaattoriralliin osallistuneilta mikkeliläisiltä. Kuten huomaatte, ikäihmisten osallisuuden puolesta on näin sukupolvien solidaarisuuden ja yhteisymmärryksen teemavuonna liikkeellä suuri joukko eri ikäisiä kaupunkilaisia.

Vuosi sitten ensimmäinen rollaattoriralli vaati, että Mikkelin kaupunki mahdollistaa ulkoilun kaikille sitä haluaville vanhuksille. Esitimme myös, että kotihoidon henkilöstöllä olisi oltava enemmän aikaa asiakkaalle ja ikäihmisten kotona asumista turvaavista palveluista olisi oltava tietoa saatavilla helposti ja selkokielellä. Näissä asioissa emme valitettavasti ole nähneet edistystä tapahtuvan.

Yksi viime vuoden rollaattorirallin vaatimuksista on sentään toteutunut. Toivoimme kaupungin nimeävän yhdyshenkilön yhteistyöhön järjestöjen kanssa. Iloksemme Sari Mäkitalo-Tulokas on ottanut homman ansiokkaasti haltuunsa.

Mikkelin vapaaehtoistoimijat –järjestöverkoston kautta liikkuu vuosittain satoja vapaaehtoisia auttamassa eri ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia kaupunkilaisia. Järjestöt tarjoavat jatkossakin inhimillistä kohtaamista ja kanssaihmisen arkista tukea kaupungin tuotantovastuulle kuuluvia palveluja täydentämään. Kuuntelemme edelleen herkällä korvalla kaupunkilaisten kuulumisia ja välitämme saamaamme viestiä kaupungin organisaatiolle.

Kaunista kesää ja lämmintä välittämistä mikkeliläisten kesken toivottaa Mikkelin vapaaehtoistoimijat -järjestöverkosto.

Lämmin kiitos Mikkelin vapaaehtoistoimijoille tilaisuuden järjestämisestä! 

Yhdessä meidän kaikkien päättäjien on tehtävä sellaisia päätöksiä, että ulkoilu, raitis ilma ja auringon paiste mahdollistuvat myös niille ikäihmisille, jotka eivät ilman toisen ihmisen apua pääse kodistaan tai laitoksesta ulos.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini