Satu Taavitsaisen blogi

Hyvää Yrittäjän päivää!

Share |

Maanantai 5.9.2022 - Satu Taavitsainen


Jokaisen yrittäjän taustalla on tarina, joka sisältää ideoita, kasvua, vaikeuksia, menestystä, ahkeruutta - nousuja ja laskuja. Hyvää Yrittäjän päivää ihan jokaiselle yrittäjälle ja jo eläköityneille yrittäjille!

Perustin ensimmäisen yritykseni vuonna 2008 keskellä maailmanlaajuista pankki- ja rahoituskriisiä. Se opetti! Tmi Aitosatu hengitti 10 vuotta, kunnes ajanpuutteen vuoksi lopetin sen.

Olen työskennellyt ja opiskellut lainsäädännön parissa ja halu tuottaa turvallista arkea ihmisille sai aikaan sen, että nykyään vapaa-ajallani teen kevytyrittäjänä edunvalvontavaltuutuksia ja hoitotahtoja. Minulla on aito halu auttaa ihmisen tahdon toteutumisessa myös sairastuessa tai vammautuessa.

Edunvalvontavaltuutus on kaikista järkevin ja edullisin tapa välttää viranomaisen holhoukseen joutuminen ja saada talousasiat ym. hoitumaan kaikissa tilanteissa. Tärkeintä on muistaa, että paperin voi tehdä vain silloin, kun on vielä kykenevä hoitamaan asioitaan.

Edunvalvontavaltuutus on varautumista pahan päivän varalle. Siinä Sinä annat itse valitsemillesi henkilöille oikeuksia hoitaa asioitasi, silloin jos et itse niihin pysty. Asiakirja tehdään siis tulevaisuutta varten. Paperin tekemällä voi säästää suuria summia! Esimerkiksi jos vammaudut onnettomuudessa, olet kuukausia puhekyvytön, etkä pysty ilmaisemaan tahtoasi, ei aviopuolisosi ilman edunvalvontavaltuutusta voi huolehtia raha-asioistasi, käyttää tiliä, vaikka yhteiseen tiliin olisi tilinkäyttöoikeus. Pankki ei salli sitä, että joku käyttää toisen rahoja ilman, että tilin omistaja ymmärtää sitä ja niinpä pankki lakkauttaa tilinkäyttöoikeuden. Yhteiseen asuntolainaan ei toinen yksin voi tehdä muutoksia esim. sopia maksavansa vain korkoa toisen ollessa sairaalassa, toisen puhelinliittymää ei voi lakkauttaa, toisen nimissä olevaa autoa tai muuta omaisuutta ei voi myydä ilman valtuutuspaperia tai viranomaisen lupaa. Laskut juoksevat entiseen malliin, mutta pelkästään avioliitto tai sukulaisuus ei anna mahdollisuutta hoitaa toisen puolesta asioita. Siihen tarvitaan edunvalvontavaltuutus.

Kannattaa hoitaa paperit ajoissa kuntoon niin kaikki pääsevät vähemmällä työllä ja selvittämisellä, ja rahaa säästyy, kun tilanne on jo ennakoitu.

Tahtoasi kunnioittaen, Satu

Avainsanat: yrittäjänpäivä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini