Satu Taavitsaisen blogi

Pitääkö EU:n jäsenmaiden saada päättää itse, kuinka ne käyttävät metsiään?

Share |

Maanantai 13.5.2024 - Satu Taavitsainen


Pitääkö EU:n jäsenmaiden saada päättää itse, kuinka ne käyttävät metsiään?

Kyllä, mielestäni Suomen ja muiden jäsenmaiden tulee voida päättää omista metsistään. Suomi ei ole luovuttanut päätösvaltaansa metsäasioissa EU:lle, eikä luovuta. EU:n ei tule rajoittaa jäsenmaidensa metsien käyttöä, vaan pikemminkin edistää kestäviä käytäntöjä, jotka sallivat metsien käytön jatkumisen samalla kun luonnon monimuotoisuus turvataan.

Liian tiukat rajoitukset voivat vaikuttaa negatiivisesti metsätalouteen, joka on tärkeä elinkeino monille suomalaisille, tarjoten työpaikkoja ja tuloja. Suomessa metsätalous nojautuu enimmäkseen yksityisomistukseen, ja on keskeistä, että metsänomistajien rooli metsien hoidossa säilyy ennallaan.

Suomen metsätalouden malli on kestävä, ja hakkuut ovat osa sitä. Kestävästi hoidetut metsät uusiutuvat ja sitovat hiiltä tehokkaasti uudelleenkasvun myötä.

Jatkossakin metsäpolitiikan tulee kuulua Suomen omaan päätösvaltaan. EU:n tulisi toimia enemmän tukijana ja vähemmän määrääjänä.


Kommentit

13.5.2024 11.00  Olavi Koskela

Ei tuommoset ponsiluonteiset "tulee voida päättää" merkkaa niissä kamareissa yhtikäs mitään. Suoraan se on sanottava, vaikkapa: 'Suomi ei ole luovuttanut päätösvaltaansa metsäasioissa EUlle, eikä luovuta! Pitäkää siis niistä turpanne tukossa!

13.5.2024 11.38  Satu Taavitsainen

Kiitos Olavi napakasta kommentista. Pidän suorapuheisuudesta. Suomi ei ole luovuttanut päätösvaltaansa metsäasioissa EU:lle, eikä luovuta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini