SDP:n Taavitsainen: 100-vuotiaassa Suomessa ei saisi olla tarvetta leipäjonoille. Missä Sipilän teot vanhusten köyhyyden poistamiseksi?

Share |
07.12.2017

 

SDP:n Taavitsainen: 100-vuotiaassa Suomessa ei saisi olla tarvetta leipäjonoille. Missä Sipilän teot vanhusten köyhyyden poistamiseksi?   SDP:n kansanedustajan Satu Taavitsaisen mukaan useat eläkkeensaajat elävät vaikeassa tilanteessa, koska heidän tulonsa eivät riitä edes välttämättömiin menoihin. Moni vanhus on joutunut tahtomattaan yhteiskunnan ulkoreunoille sen pimentoihin ja notkoihin.

- Pieni palkka tarkoittaa pientä eläkettä. Suomessa elää yli 540 000 eläkkeensaajaa alle 1 200 euron kuukausituloilla. Monet heistä ovat naisia, jotka ovat tehneet pitkän päivätyön pienipalkkaisessa työssä, teollisuudessa, kaupan alalla, hoiva-alalla ja muissa Suomelle tärkeissä tehtävissä, muistuttaa Taavitsainen.  

-Eläkkeensaajien elämänlaatua heikentävät kallistuneet lääkkeet, kasvaneet sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut, asumisen kalleus ja epäoikeudenmukainen verotus.

- Sipilän hallituksen politiikka on epäoikeudenmukaista ja ihmisiä eriarvoistavaa. Hallitus tuntuu kuittaavan eläkeläisten hädän asenteella: "Rahaa ei ole, koittakaa pärjäillä". Hallituspuolueiden pitäisi sanoa rehellisesti, että rahaa on jaossa rikkaille, mutta ei köyhille, moittii Taavitsainen.

Taavitsaisen mukaan verotus on yksi konkreettinen esimerkki arvovalinnoista. Sipilän hallituksen veroalennuksista hyötyvät suurituloiset eläkeläiset samaan aikaan, kun pientä eläkettä saavan ostovoima painuu miinukselle hallituksen arvovalintojen johdosta.

- Paljon oikeudenmukaisempaa olisi ollut se, että satojen miljoonien eurojen verokevennykset olisi suunnattu pientä eläkettä ja palkkaa saaville. Tällöin heidän saamansa euromääräinen hyöty olisi ollut todellinen helpotus ihmisten päivittäiseen toimeentuloon.

-SDP on eduskunnassa ehdottanut toimenpideohjelman laatimista eläkeläisköyhyyden poistamiseksi. Keskeisinä elementteinä ihmisten tilanteen kohentamiseksi olisivat pienten työ- ja kansaneläkkeiden korotukset, sosiaali- ja terveydenhuollon maksujen ja lääkkeiden hintojen alentaminen, asumisen kustannusten alentaminen ja verotuksen oikeudenmukaisuus, kertoo Taavitsainen.

- Pienituloisen eläkkeensaajien elämä on tässä ja nyt. Se on huomenna, kun pitää mennä apteekkiin ostamaan lääkkeitä. Se on ylihuomenna, kun pitää mennä kauppaan ostamaan ruokaa. 100-vuotiaassa Suomessa ei saisi olla tilanne, että vanhukset jonottavat leipäjonoissa. He ovat meille tämän maan puolustaneet ja jälleen rakentaneet. Juha Sipilän (kesk.) porvarihallituksen teot ovat pahentaneet köyhyyttä ja se on kunniaton teko, päättää Taavitsainen.

18.12.2017Taavitsainen: Luvassa lisää aktiivista työttömien kuritusta!
12.12.2017Taavitsainen: Puolustusvoimat häirintävapaaksi!
12.12.2017SDP:n Taavitsainen: Mikkeli tyrmää Sipilän hallituksen valinnanvapauslakiesityksen
07.12.2017SDP:n Taavitsainen: 100-vuotiaassa Suomessa ei saisi olla tarvetta leipäjonoille. Missä Sipilän teot vanhusten köyhyyden poistamiseksi?
14.11.2017Tiedote: SDP:n Taavitsainen vaatii potilasasiakirjojen oikeellisuutta!
15.06.2017Puolustusvaliokunnan demarit: Hankinnat arvioitava huolellisesti, ratkaisut seuraavalla vaalikaudella
02.06.2017Työttömien Keskusjärjestö: Tiukka EI palkattomalle työelämäkokeilulle
31.05.2017SDP:n Taavitsainen kysyy Berneriltä: Kolmena vai viitenä päivänä?
09.05.2017SDP:n Taavitsainen kannustaa perussuomalaisia vaikuttamaan: perukaa Postin moraalittomuudet!
28.04.2017Taavitsainen kysyy Postin omistajaohjauksesta: Aikooko ministeri Lintilä lopettaa moraalittomuuden?

Siirry arkistoon »