Satu Taavitsaisen blogi

Kaupunginjohtajan budjettiesitys leikkaa palveluja

Share |

Perjantai 19.10.2012 klo 20.54


Avaa budjettiesitys tästä.

satutaa.jpgKaupunginjohtaja Mikanderin budjettiesitys ei anna helpotusta kaupunkilaisten peruspalveluihin, vaan karsii palveluja entisestään. Sosiaali- ja terveyspalveluissa on selkeästi laskettavissa alibudjetointi eli palvelujen kustannuksiin ei ole varattu tarvittavia määrärahoja. Budjetista puuttuu sosiaali- ja terveyspalveluista ja sivistystoimesta yhteensä 5 milj. euroa. Epärealistinen budjetti on velkaantumisen tie. Loppuvuodesta huomataan, että rahat eivät riitä ja sitä paikataan velalla. Tulot ja menot on saatava tasapainoon ja kaupunkilaisten peruspalveluista on huolehdittava.

Kaupungin taloutta ei saada tasapainotettua ilman veroprosentin nostoa. Oikea korotus olisi yksi prosenttiyksikkö, jolla kaupunki saisi noin 8 miljoonaa euroa. Rahaa pitää laittaa 4 miljoonaa sosiaali- ja terveystoimeen ja miljoona kasvatus- ja opetustoimeen. Lopulla veroprosentin korotuksen tuotosta on hoidettava investointeja.

Mikanderin budjetti vaikuttaakin olevan Kokoomuksen budjettiesitys.

Investointeja ihmisiin

Muuttaisin investointilistalla kohteiden tärkeysjärjestystä. Aloittaisin Haukivuoren koulun remontin vuonna 2013 ja Rantakylän koulun remontin v. 2014 budjetissa. Listalta myöhempää aikaa odottamaan jättäisin Maaherrankadun remontin. Tulemme vielä toimeen ilman lämmitettyä katua. Kiinteistöosakeyhtiö Porrassalmenkatu 17 kevytväylän toteuttaminen matkakeskukseen on myös vielä selvitettävä, onko välttämätön toteuttaa v. 2013. Täysin puskista on pompannut myös Karkialammen ampumahiihtostadionin 110 000 euron määräraha vuodelle 2013.

Mikanderin esitys saa kehuni sen tavoitteista vähentää työttömyyttä. Me sosialidemokraatit olemme jo vuosia vaatineet toimia nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseksi. Työllisyyden lisääminen yhdellä prosenttiyksiköllä tuo kaupungille puoli miljoonaa lisää verotuloja.


Kommentit

20.10.2012 11.50  Reijo Hämäläinen

Vai lämmitettyjä katuja, kaikkea kanssa, hienoa upeeta ja mahtavaa kun samaan aikaan olot kurjistuvat monella. Laita se Mikanderi kuriin!
Työllistävää teollisuutta tähän kylään pitäisi saada.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini