Satu Taavitsaisen blogi

Tää on viimeinen taisto(viikko)

Share |

Sunnuntai 21.10.2012 klo 20.45


s_taavitsainen.jpgSuurin piirtein alla olevin sanoin avasin tänään SDP Etelä-Savon piirikokouksen Heinävedellä.

Meillä alkaa huomenna viimeinen taistoviikko. Käymme arvovaaleja. Viikon päästä tiedämme, minkälaisilla arvoilla eteläsavolaisia kuntia johdetaan seuraavat neljä vuotta. Meillä on ihanteemme ja päämäärämme, jotka ovat aatteemme sielu ja ydin. Vapaus, veljeys ja tasa-arvo, jotka näissä vaaleissa konkreettisesti tarkoittavat vanhustenhuollon parantamista, nuorisotyöttömyyden poistamista, laadukkaampaa terveydenhuoltoa ja kansanvallan palauttamista kuntien valtuustoihin. Meillä on tulevaisuudenusko ja ihanteellisuus jäljellä. Me emme ole vaipuneet apatiaan, että asioille ei muka mahtaisi mitään. Jos meille annetaan valtuustossa valta ja vastuu niin me laitamme pieleen menneet asiat kuntoon yksi kerrallaan. Sen lupaamme. Pelkkä virheiden osoittaminen ei vaadi erityisen suurta viisautta. Me osaamme myös korjata virheet, avata uusia näköaloja, tarjota kansalaisille tulevaisuuden, luottamuksen ja herättää toivon paremmasta.

Piirihallitus on kuluvalla kaudella osoittanut aktiivisuuttaan ottamalla kantaa ajankohtaisiin asioihin. Puolustimme maakuntamme oppisopimuspaikkoja, sillä tarvitsemme työvälineitä nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamiseen. Emme myöskään hyväksy sosiaali- ja terveyspalveluiden laajamittaista ulkoistamista ja meillä on ollut huoli esimerkiksi Pieksämäen sosiaali- ja terveyspalveluiden tulevaisuudesta. Ulkoistamisaikeet kertovat siitä suuresta hädästä, joka kunnissa on. Se on oire, johon meillä sosialidemokraateilla on toisenlaiset lääkkeet kuin kokoomuksella. Kunnissa on laitettava johtaminen ja työhyvinvointi kuntoon. Sosiaali- ja terveyspalvelut rahoitetaan 80 prosenttisesti verorahoituksena. Yhteiset verorahat on tarkoitettu kaikkien kansalaisten saatavissa oleviin palveluihin, ei yksityisen voitontavoittelun tukemiseen.

Meidän on muistettava, että kaiken kasvun luonnollinen suunta on tyvestä latvaan. Myös yhteiskuntamme uudistuu ruohonjuuritasolta, sen pienimmistä yksiöistä käsin. Jokaisen meidän tekemisellä on merkitystä yhteiskuntamme uudistamisessa. Ei ole samantekevää kuinka äänestämme valtuustossa. Eikä ole samantekevää, kuinka kansa äänestää vaaleissa. Ruohonjuuritasolta alkoi se uudistustyö, jolla muutettiin maailmaa sata vuotta sitten, kun silloiset sosialidemokraatit uudistivat yhteiskuntamme. Sieltä on aloitettava myös tänään. Kannustan teitä jaksamaan ja tekemään ahkeraa vaalityötä vielä viikon: Kaikista unelmistamme voi tulla totta, jos meillä vain on rohkeutta tavoitella niitä.


Kommentit

22.10.2012 22.56  raine lehkonen

Hyvä Satu!'


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini