Satu Taavitsaisen blogi

Back to basics

Share |

Keskiviikko 28.5.2014


Tuntuu hyvin oudolle se, että aikaan vetoaminen on täysin tavallista nykyisessä poliittisessa keskustelussa. Media ja oikeisto vouhkaa, että "sen ja sen politiikka merkitsee ajassa palaamista taaksepäin" tai "Suomi aiotaan viedä takaisin 80-luvulle". Ei tällaisia hokemia pidä mennä uskomaan. Yhteiskunnalliset muutokset voivat olla hyviä tai huonoja eri poliittisten ryhmien näkulmasta, mutta aika kuluu samaa vauhtia. Kukaan SDP:ssä ei tahdo menneille vuosikymmenille, vaan tahdomme erilaista politiikkaa. Asialla ei ole mitään tekemistä ajan kanssa.

SDP on saanut uuden puheenjohtajan ja Suomi saa ensi viikolla uuden valtiovarainministerin. Punainen lanka on nyt vahvempi. Ajattelen, että hyvinvointimme perustuu mm. korkeaan työllisyyteen, valtion vahvaan rooliin, köyhyyden vähentämiseen, progressiiviseen verotukseen, hyviin julkisiin palveluihin, maksutomaan koulutukseen, palkoista sopimiseen ja taloudelliseen tasa-arvoisuuteen. Mielestäni näissä ei ole mitään vanhanaikaista. Päinvastoin ajattelen, että oikeiston ajama markkinoihin ja rahan valtaan perustuva toiminta on ajalta, jolloin maailmaa hallittiin torneista ja palatseista.

Myöskään aika parantaa -sanonta ei päde politiikassa, sillä aika ei hoida yhtäkään poliittista ongelmaa vaan vaalit, asioista neuvotteleminen ja päätöksenteko korjaavat ongelmia. On aivan puppua väittää, että pienituloisella, jolla vatsa kurnii ei ole varaa välittää demokratiasta ja äänestämisestä. Päinvastoin, heillä ei ole varaa olla välittämättä.
 
Nyt joukkovoima koolle ja kaikki puhumaan sen puolesta, että SDP ja vasemmistoliitto ovat ne ydinpuolueet, joiden ympärille tämän maan tuleva hallitus vuoden päästä rakennetaan. SDP:n tavoitteet tulevalle kaudelle tulevat olemaan pieni- ja keskituloisten, lapsiperheiden, eläkeläisten, palkansaajien ja työttömien asioiden hoitoa. Syitä äänestää on.


Kommentit

28.5.2014 22.07  Eero

Mahtavaa tekstiä, kiitos Satu! Myös voisi jatkaa, että tapasi nähdä asioita tässä ja nyt on sadan vuoden takaista sosiaalidemokratian alkuperäistä ydintä, ja silti, iästään huolimatta, niin tätä päivää ja ajatonta kuin vain voi olla. 'Mitä enemmän asiat muuttuvat, sitä enemmän ne ovat ennallaan"(tuntematon filosofi).

28.5.2014 23.20  Antti

Valitettavasti emme voi veroja enää nostaa.Kuntien palveluja ja tehtäviä tulee karsia,koska rahat eivät riitä nykyiseen palvelutasoon.Nykyisen hallituksen alkoholipolitiikka on siirtänyt verotulot Viroon ja haitat jäävät meille Suomeen maksettavaksi.Baarit ja muut kuppilat kuolevat kun asiakkaat juovat kotona omia juomiaan.Samalla järjestyksen valvonta vaikeutuu ja poliisin kotihälytykset kasvavat.Ne resurssit ovat pois kaikesta muusta.Yrittäjien elämä on tehty vaikeaksi kun kukaan ei uskalla tehdä pitkälle meneviä päätöksiä.Koita siinä sitten työllistää.Samaan aikaan ulkomaiset nettikaupat voivat kilpailla huomattavasti edullisemmilla hinnoilla yrittäjäystävällisillä ehdoilla.Omat päättäjät eivät uskalla jäädyttää menoja nykyiselle tasolle, leikkauksista puhumattakaan.Maailma kehittyy huimin harppauksin ja kohta robotisaatio tulee muuttamaan rakenteita tavalla,jota harva pystyy näkemään.Ennusteen mukaan 70% nykyisistä töistä katoaa?Kuinka erilainen lastemme elämä tulee olemaankaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini