Satu Taavitsaisen blogi

Koulut kuntoon - ei pelinappuloiksi!

Share |

Lauantai 31.5.2014


Kaupunginvaltuusto päätti viime maanantain kokouksessa äänestämällä palauttaa Rantakylän koulun remonttisuunnitelman uudelleen valmisteluun. Olen tietysti harmissani asiasta, sillä suunnitelma oli edennyt yksimielisesti lautakunnassa ja kaupunginhallituksessa. Olen itsekin Rantakylän koulun kasvatti ja tunnen talon. Rantakylä tarvitsee ehdottomasti koulutilojen ja pihan kunnostamisen ja nykyaikaistamisen. Koulu on 5000 asukkaan kaupunginosan toiminnallinen keskus taas kymmeniä vuosia eteenpäin.

Koulut tulee rakentaa tulevaisuuden koulutyön ja opetussuunnitelmien tavoitteiden mukaisesti. Laadusta ei saa tinkiä eikä myöskään koululaisten ja henkilökunnan terveydestä. Kaupungin kiinteistöjen ylläpidosta ja korjausrakentamisesta on säästetty vuosikausia ja nyt niitämme kylvettyä: monet koulut ja päiväkodit ovat terveydelle haitallisia, useat jopa vaarallisia. Tätä ei voi vain katsoa vierestä vaan täytyy toimia. Valtuuston tulee pitää kiinni kouluremonttien sovituista aikatauluista ja osoittaa näihin tarvittava lisärahoitus.

Viime syksynä kävimme tiukkaa keskustelua Mikkelin kouluverkosta. Saimme aikaan poliittisen kompromissin: Peitsari ja Vanhala säilytettiin. Nyt joillekin puolueille on tullut tarve iltalypsyyn nitistää Vanhala ja vielä uutena Launialan koulu ja tehdä Anttolan koulusta torso. Mielestäni Vanhalan koulu pitää remontoida sovitusti, Anttola niin, ettei koulun pihaa halkaise tie ja Launialan koulua tarvitsemme yhä palvelemaan nykyisiä oppilaita ja uutta kaavoitettavaa asuinaluetta Launialan rannalla. Asioita tulee hoitaa pitkäjänteisesti ja kuntalaisia palvellen ja kuunnellen. Näistä väännöistä huolimatta toivotan rentouttavaa ja kaunista kesää oppilaille, perheille ja koulujen henkilökunnalle. Suvivirsi soikoon!

Kirjoitus julkaistu Länsi-Savossa 31.5.2014


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini