Satu Taavitsaisen blogi

Huominen kasvaa tänään

Share |

Lauantai 21.2.2015


sanna_marin__satu_taavitsainen.jpg

Mikkelin torilla oli tänään kuhinaa. Käynnissä olevaa Vaakunarallia ja sen lähtöä oli seuraamassa paljon väkeä. SDP:llä oli vaalitilaisuus kävelykadulla ja tilaisuuteemme osallistui myös SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin. Teltalla oli hyvä ja positiivinen tunnelma.

Samaan aikaan perussuomalaiset nuoret valmistautuivat polttamaan EU:n lipun Mikkelin Kirkkopuistossa. EU:n lippu kuvastaa unionin perustana olevia arvoja, kuten ihmisarvon kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo, oikeusvaltio ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen sekä moniarvoisuus, suvaitsevaisuus, oikeudenmukaisuus, yhteisvastuullisuus ja syrjinnänvastaisuus. Euroopan Unionin päätavoitteena on rauhan, omien arvojensa ja kansojensa hyvinvoinnin edistäminen. Eikö perussuomalaisten tuleva sukupolvi pidä näitä tärkeinä? EU ei ole täydellinen mutta ajattelen, että virheitä on parempi yrittää korjata kuin hylätä ja jättäytyä kokonaan sivuun. Minkään kansan historia ei ole vain sen itsensä tekemää tai kirjoittamaa, vaan se elää vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman kanssa.

Yksi näistä nuorista kävi meidän teltalla. Hänellä oli asianaan tingata minulta, miksi kannatan julkisia palveluita. Hän yhdisti myös suoraan ammattiliittoon kuulumisen yritysvihamielisyytenä. Lienee hämmästytin häntä sanomalla olleeni itsekin itsenityöllistäjä toiminimellä. Tuntui käsittämättömälle, että hänen mielestään julkista sektoria ei lainkaan tarvita ja siitä ei ole yrityksille mitään hyötyä. Vastasin, että yrityksillä ei olisi osaavaa työvoimaa ilman suomalaista maksutonta ja laadukasta koulujärjestelmää. Keskustelun yhteydessä selvisi, että hän on yliopisto-opiskelija ja haastaessani häntä miettimään, että yliopisto-opiskelu maksetaan julkisista verovaroista, hän vastasi, että yliopistojen rahat tulisivat muka pääosin yrityksiltä. En jatkanut tätä keskustelua sen pidempään, vaan toivottelin hyvää jatkoa.

Suomen pitkäaikaisin pääministeri Kalevi Sorsa keksi aikoinaan Kansan Sivistysrahastolle iskulauseeksi ”Huominen kasvaa tänään”. Jääköön jokainen miettimään mielessään, minkälainen on puolue, joka kasvattaa nuoristaan lipunpolttajia ja mikä tulevaisuus Suomella on jos perussuomalaiset pääsevät valtaan.

Toivoisin, että kaikilta suomalaisilta nuorilta löytyisi siviilirohkeutta ottaa kantaa yhteiskunnan epäkohtiin, kuten vanhustenhuollon tilaan, nuorisotyöttömyyteen ja rasismiin. Monipuolinen ajattelu ja keskustelukulttuuri sisältää vaihtoehtoja ja kunnioittaa erilaisuutta. Tämän maan puolustaminen ja rakentaminen ovat vaatineet edeltäviltä sukupolvilta suuria ponnistuksia. Se velvoittaa meitä nuorempia antamaan arvoa ja kunnioittamaan mennyttä ja ottamaan siitä oppia. Mutta meidän nuorempien sukupolvien velvollisuus on myös viedä kehitystä eteenpäin.


Kommentit

22.2.2015 12.14  Raine Lehkonen

Hei!
Kiitos hyvästä kirjoituksesta Satu. Aikamoista tietämättömyyttä persunuori yliopisto-opiskelijalla yhteiskunnan toiminnasta ja koulutuksen rahoituksesta. Vielä nolompaa, jos tietämättömyys johtaa lipun polttoon. Soinin ja kumppaneiden olisi pitänyt sanoutua irti voimakkaammin moisesta teosta. Toivottavasti tuonkaltaiset teot ja puheet aukaisevat ihmisten silmät ja he tietävät, mitä saa kun tilaa (eli äänestää) persut. Suomalainen yhteiskunta perustuu yhteistyölle ja konseksulle. Sillä on rakennettu hyvinvointi. Tämänkö persu-nuoret haluaa ajaa alas?

23.2.2015 17.51  Osmo Rantanen

Kiitos Sadulle keskustelusta persu-nuoren kanssa, näin todella saadaan selville kuinka yksinkertaisella tietämyksellä persuissa pääsee eteenpäin. Tämä todistaa mys sitä, että ko. mielipide on myuös levinnyt harmittavan laajalle alimman tietämyksen omaavien keskuutee..
Ei auta muu kuin jatkaa yhteiskuntatietouden lisäämistä,etenkin nuorten
keskuuteen. Parasta olisi, että valistunut nuori aktivoituisi toimimaan
tietämättömämpien nuorten riennoissa jakaen siellä rohkeasti tosiasioita.
Julkishallintokin pystyy kehittymään ja voittaa yksityisen voitontavoittelun! Eteenpäin Satu, valitsemallasi tiellä !

1.3.2015 14.23  Raimo Heinänen PS Etelä-Savon piiri pj.

Perusuomalaisten- puolue ja Etelä-Savon piiri sekä Rainen mainitsema Timo
Soini on yksisellitteisesti sanoutunut irti EU- lipun polttamisesta. Viittaus perusuomalisten ihmisten yleiseen tyhmyyteen kertoo erikoisesta asenteesta
toisia ihmisiä kohtaan. Olen käsittänyt SDP:n tukevan vähenpiosaisia kaikilla tasoilla. Jos asennointuisin samoin voisin nostaa esille useita nuorten tekemiä
tyhmyyksiä eri puolueista myöskin SDP:stä. Yksittäisten nuorten tekojen ja kannanottojen pohjalta koko puolueen leimaamista ei myöskään tunnu yliopisto
tasoiselta analyysiltä.

1.3.2015 14.44  Satu Taavitsainen

Kyseessä ei olleet yksittäiset nuoret vaan perussuomalaisten nuorten järjestäytyneen yhdistyksen virallinen kevätkokous.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini