Satu Taavitsaisen blogi

EK pitää panttivankinaan koko suomalaista yhteiskuntaa

Share |

Keskiviikko 9.9.2015


Eilen oli musta tiistai. Tuomitsen jyrkästi Sipilän hallituksen aikeet heikentää työntekijöiden asemaa. 

Sipilä, Soini ja Stubb esittävät pelkästään heikennyksiä työntekijöille. Pyhätyön korvauksen he alentavat 75 prosenttiin nykyisestä ja puolittavat ylityökorvaukset. Loppiainen ja helatorstai muuttuvat palkattomiksi, kuntien ja valtion työntekijöiden lomat he supistavat enintään 30 päivään vuodessa sekä muuttavat ensimmäisen sairauspäivän palkattomaksi ja pienentävät seuraavien yhdeksän sairauspäivän palkkaa 20 prosenttia.

Oppositiosta Juha Sipilä suureen äänen tuomitsi kokoomuksen idean muuttaa sairaspäiviä palkattomiksi. Viime kesäkuussa Timo Soini kielsi pyhäkorvauksiin koskemisen.

Nyt on pyhyyskin myyty pääomalle! Elinkeinoelämän keskusliitto pitää panttivankinaan koko suomalaista yhteiskuntaa ja nyt he aikovat laittaa kärsimään pienipalkkaiset, vuorotyötä tekevät naiset, poliisit ja muut julkisen sektorin työntekijät samaan aikaan kun suurituloiset käärivät seteleitä taskuihinsa. Kateus julkisen sektorin työntekijöiden lomien pituudesta on turha, kun katsoo heidän palkkakuittiaan verrattuna yksityiseen sektoriin. Kyseessä taitaakin olla savuverho, jonka takana tarkoituksellisesti tehdään kuntatyöstä epähoukuttelevaa, jotta julkisia palveluja saataisiin siirrettyä yksityisten käsiin.

Politiikka on ihmiskätten työtä, päätökset eivät tipahda taivaasta. Tällaista kädenjälkeä syntyy keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen hallitukselta.

On tehtävä pikaisia toimia, joilla sopimiskulttuuria vahvistetaan. Hallitus tekee todella suuren virheen jos se hylkää kolmikantayhteistyön. Suomi ei ole saneluyhteiskunta, eikä se saa sellaiseksi muuttua. Työntekijöiden oikeuksia heikentävälle yksipuoliselle talouspolitiikalle on sanottava ei, yhteiselle sopimiselle ja konsensuspolitiikalle kyllä.


Kommentit

10.9.2015 14.37  Kirsi

Eläkeikää nostetaan ja lomaa lyhennetään 30 päivään, miten se edistää työssä jaksamista? Miten nuoret/työttömät saavat koskaan töitä jos vanhoilla työntekijöillä nousee koko ajan eläkeikä? Jos halutaan työttömille töitä niin työtä pitää alkaa jakaa, työviikkoa lyhentää ja eläkeikiä alentaa. Eläkkeelle pitää päästä terveenä, niin että kerkeää nauttia eläkepäivistä. Tällä nykymenolla ihmiset eivät kerkeä nauttia eläkepäivistä vaan kuolevat työn ääreen ennen eläkkeelle siirtymistä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini