Satu Taavitsaisen blogi

Nujerretaan yhdessä lama, ei ihmisiä!

Share |

Perjantai 18.9.2015


Jmielenosoitus.taavitsainen.jpgos Suomessa työntekijän, eläkeläisen, opiskelijan, työttömän ja lapsiperheellisen, siis aivan tavallisen parhaansa yrittävän suomalaisen kyykyttäminen ei lopu, niin sata vuotta rakennettu keskinäisen luottamuksen ja kunnioituksen ilmapiiri uhkaa murentua.

Yhteiskuntarauha on se mitä me suomalaiset rakastamme - niin työntekijät kuin työnantajat. Tätä on Suomessa edistetty luomalla ainutlaatuinen neuvotteluperinne työmarkkinoille. Kolmikantaisesti työntekijät, työnantajat ja maan hallitus yhdessä ovat hakeneet parhaan mahdollisen ratkaisun Suomen kansallista etua ajatellen, työllisyyttä ja kasvua tukien ja hyvinvointiyhteiskuntaa parantaen. SDP hallituksessa ollessaan on vaalinut yhteiskuntarauhaa. Nyt näyttää olevan perusporvareilla niin kova asenne, että maa ajautuu tätä menoa lakkojen ja levottomuuksien tielle.

Sen voin nimittäin sanoa tänään Helsingin rautatientorilla palkansaajien mielenosoituksessa olleena, että vastavoimaa löytyy ja työntekijät eivät tule antamaan periksi. Ukkonen jyrisi, salamat välkkyivät ja maa tärisi! Tarvittaessa otetaan kaikki keinot käyttöön työmarkkinoiden vapaan sopimusoikeuden säilyttämiseksi, taistelussa heikomman puolesta ja vastustaessa epäoikeudenmukaisia leikkauksia. Maan hallitus sai tänään keltaisen kortin ja myrskyvaroituksen!

Vielä ehtii pääministeri Juha Sipilä perääntyä aikeissaan ja näin osapuolet voisivat palata neuvottelupöytään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini