Satu Taavitsaisen blogi

Jokaisella on oikeus hyvään asumiseen

Share |

Maanantai 12.10.2015


Mikkeli on 55 000 asukkaan koti, 19. suurin kaupunki Suomessa ja Suomen suurin loma-asuntokunta mökkien määrällä mitattuna.

Vaikka mikkeliläisten asumisessa on viimeisen sadan vuoden aikana tapahtunut valtava muutos, ei perustarve asumiseen ole muuttunut mihinkään. Jokaisella on oikeus hyvään asumiseen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi tänäään Mikkelille asunto-ohjelman, jossa on Mikkelin kaupungin asuntopoliittiset linjaukset vuoteen 2024. Uskon sen kehittävän monipuolista, kestävää, laadukasta ja kohtuuhintaista asumista sekä parantavan pieni- ja keskituloisten kotitalouksien ja erityisryhmien asunto-oloja. Asunto-ohjelman toimenpiteiden myötä houkuttelemme lisää asukkaita ja pidämme parempaa huolta nykyisistä.

Asuinalueiden tulee olla sosiaaliselta ja ikärakenteeltaan monipuolisia ja eheitä. On erinomaista, että Mikkelissä vuonna 2017 pidettäville asuntomessuille Saimaan rannalle tulee myös kaupungin vuokra-asumista. On tärkeää, etteivät lähiöt sosiaalisesti eriydy toisistaan. Rakentamisessa on kiinnitettävä erityistä huomiota laatuun. Sadan vuoden aikana on asunnoista tullut valoisia, vedottomia ja savuttomia. Nyt pitää vielä satsata energiatehokkuuteen, esteettömyyteen ja turvallisuuteen.

Mikkelistä on tehtävä kohtuuhintaisen asumisen kaupunki. Suurempi vuokra-asuntojen tarjonta alentaa hintoja ja lisää Mikkelin vetovoimaa. Mikkeli on hyvä kaupunki rakentaa lisää asuntoja, sillä täällä asuntojen arvo pysyy ja nouseekin tulevaisuudessa.

Valtuuston kokous ja ohjelman esittely kaupungin tubetus videolla:


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini