Satu Taavitsaisen blogi

Karkotus häikäilemättömälle rahaeliitille!

Share |

Sunnuntai 24.2.2019 - Satu Taavitsainen


Pääministeri Juha Sipilän (kesk) ja Anne Bernerin (kesk) markkinahenki, rahaeliitin yritys kävellä ihmisten perusoikeuksien ylitse on häikäilemätöntä.

Onneksi perustuslakimme suojaa ihmisiä. Hämmästyttävää on ollut Sipilän hallituksen uppiniskaisuus vänkyttää perustuslakiamme vastaan.

Perustuslakivaliokunta on ollut koko ajan tyytymätön samoihin sote-uudistuksen osa-alueisiin ja tehnyt niistä valtiosääntöoikeudellisia ponsia, joissa on huomautettu mm. rahoituksen riittävyydestä, kaikkein heikoimmassa asemassa olevien palveluiden turvaamisesta ja ihmisten tietosuojasta.

Kuitenkaan Sipilän johtama hallitus ei ole juurikaan muuttanut sosiaali- ja terveydenhuollon lakiesitystensä sisältöä, vaan yrittää väkisin, väsytystaktiikalla viedä tahtonsa läpi.

Tämä toimintatapa on sama kuin pääomasijoittajien omistamilla vanhusten hoivajäteillä, joiden laajamittainen lakien ja valvonnan väheksyminen on loukannut suomalaisia. Valviran johtaja kertoi sosiaali- ja terveysvaliokunnalle, kuinka heidän antamia huomautuksia ei hoivayrityksissä kunnioiteta ja noudateta, vaan huomautuksiin lähetetään lakimiesten laatimia vastineita ja jankataan vastaan, kuinka Valviva on muka väärässä ja yritys oikeassa. Asenne valvontaa kohtaan on muuttunut röyhkeäksi.

Samaa on tapahtunut kansainvälisten perintäyhtiöiden toiminnassa, kun heille on aluehallintoviraston toimesta annettu huomautuksia ja varoituksia laittomasta perinnästä Suomessa, ovat ne viitanneet kintaalla valvonnalle ja jatkavat yhä toimintaansa. Samoin jotkut ulkomaiset kaivosyhtiöt viis veisaavat ympäristömääräyksistä ja ottavat suomalaisten malmit, tekevät taloudellista voittoa ja jättävät ympäristöongelmat suomalaisten veronmaksajien hoidettavaksi.

Näiden kasvottomien pääomasijoittajien toimintatapa ja päämäärä on aivan sama kuin Sipilän, Bernerin ja Petteri Orpon (kok) asenne maan hallituksessa. Hallituksen sielu on jo syntyessään ollut sysimusta, eikä siltä ole neljään vuoteen herunut myötätuntoa pienituloisten palkan- ja eläkkeensaajien ja työttömien ihmisten suojelemiseksi.

Sipilän johdolla perustuslakivaliokunnan sote-lausuntoihin on suhtauduttu uppiniskaisesti ja yritetty väkisin viedä omaa ohjelmaa, kaiken markkinaehtoiseksi saattamista, läpi.
Sote-uudistuksella on yritetty muokata Suomesta markkinaehtoista yhteiskuntaa, josta lopetetaan julkisia palveluilta. Sipilän hallituksen aikana tapahtuneille asioille löytyy yllättävän paljon yhtäläisyyksiä Yhdysvaltoihin, jossa rikkaat perheet, mm. Kochin veljekset, joiden omaisuus on 82 miljardia dollaria, joiden omistama yritys on USA:n toiseksi suurin firma, ovat vaatineet sairausvakuutusjärjestelmän lakkauttamista, verovaroin ylläpidettyjen terveydenhuolto-ohjelmien lopettamista, valtion postipalvelujen lakkauttamista, minimipalkkalakien kumoamista, oppivelvollisuuslakien kumoamista ja koulutuksesta leikkaamista, valtateiden ja rautateiden yksityistämistä, köyhien tukemiseksi tarkoitettujen ohjelmien lopettamista ja perintöverojen ym. muita rikkaiden veroalennuksia. Koch on vaalirahalla saanut kongressiin edustajia, jotka esittelevät lakiehdotukset ja vievät ne kongressissa läpi kansalaisten vastustuksesta välittämättä.

Suomessa on tapahtunut isossa kuvassa ihan sama kuin Yhdysvalloissa: Rikkaille on annettu verohelpotuksia ja tämän jälkeen on alettu valittaa maan velkaantumisesta. Talouden tasapainottamiseksi ei ole esitetty valtion tulojen lisäämistä vaan syviä budjettileikkauksia, joilla on supistettu koulutusta, terveydenhuoltoa ja lasten vanhusten, työttömien ja sairaiden ihmisten tueksi tarkoitettua sosiaaliturvaa. Onneksi suomalaiset ovat alkaneet tiedostaa tämän.

Ahneus ja häikäilemättömyys on saatava karkotettua suomalaisesta politiikasta ja julkisten peruspalveluiden tuottamisesta. Valtion rahakirstun tyhjentäminen on saatava loppumaan, sillä sinne kertyneet varat on tarkoitettu laadukkaan sosiaali- ja terveydenhuollon takaamiseen kaikille ihmisille, koulutuksen ja varhaiskasvatuksen tuomiseen kaikkien lasten ja nuorten ulottuville, eläkeläisten arvokkaan elämän takaamiseen, työtätekevien hyvinvoinnin lisäämiseen, maanteiden ja rautateiden korjaamiseen, köyhyyden vähentämiseen ja luonnon suojeluun.


Kommentit

24.2.2019 22.43  timo harju

Hyvä Satu! Asiat ovat menneet juuri kuten kuvaat. Sipilän hallinto on ollut aivan historiallisen törkeää ja häikäilemätöntä.

Arvaanpa, että oman surkean osaamisen, ahneuden, vallanhimon ja jääräpäisyyden tuotama pettymys syljetään Krista Kiurun silmille.

24.2.2019 23.12  Kari Joikinen

Ei todempaa tekstiä voisi olla - mutta vaikka vaalit vaihtavatkin valaa niin muuttuuko mikään?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini