Satu Taavitsaisen blogi

Postin töitä ei pidä siirtää Viroon!

Share |

Tiistai 12.3.2019 - Satu Taavitsainen


Posti on ilmeisesti siirtämässä töitään Tallinnaan (https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006026578.html). Arvelen tämän olevan samaa asiaa, johon kiinnitin huomiota jo vuonna 2017, jolloin aikeesta tuli julkisuuteen tieto ja tuli ilmi Postin koodinimellä ”Tokio” olevasta projektista, johon oli palkattu PWC-konsulttiyhtiö touhuamaan henkilöstöjohtajan rinnalla.

Postin tavoite tuossa salamyhkäisessä projektissa on, että 314 henkilöä työskentelisi Tallinnassa vuoden 2020 loppuun mennessä. Ne olisivat taloushallinnon, henkilöstöhallinnon ja tietotekniikan työpaikkoja. Säästöksi tälle töiden siirtämiselle on kirjattu 8 miljoonaa euroa vuodessa.

Minulle tämä näyttäytyy niin, että Postin tarkoituksena on selkeästi säästää työvoimakustannuksissa. Tällainen 314 ihmisen töiden siirtäminen ulkomaille valtion omistamalta yhtiöltä on täysin moraalitonta.

Kun tämä asia vuonna 2017 nousi julkisuuteen, niin Postin johto kielsi asian jyrkästi. ”Emme suunnittele työpaikkojen siirtämistä Tallinnaan”, sanottiin tuolloin Postin tiedotteessa. Silloin näköjään julkisuuteen sanottiin muunneltua totuutta, valehdeltiin.

Sipilän hallituksen omistajaohjauksen linjauksinko valtion yhtiön on annettu salassa suunnitella tällaista? Eikö Sipilän mielestä valtion yhtiön pidä työllistää suomalaisia TES:n mukaisin palkoin ja saada näin Suomelle verotuloja ja saada työttömyyttä vähennettyä Suomessa?

Suomessa tarvitaan työpaikkoja ja nimenomaan sellaisia, joissa palkka on sellainen, että sillä pystyy itsensä ja perheensä elättämään, ja jotka ovat kokoaikaisia, vakituisia työsuhteita. Tässä tavoitteessa pitää eduskuntavaalien jälkeen olla myös valtion yhtiöt mukana mieluiten omasta tahdostaan mutta jos eivät ymmärrä rooliaan, niin tällöin ne on napakasti hallituksen taholta omistajaohjattava oikeille raiteille. Suomalaisten etu on työpaikat Suomessa. 

Avainsanat: posti


Kommentit

12.3.2019 10:15  Antti

En yhtään ihmettele tuota. Hämmästelen sitä, että sijainniksi on ajateltu Tallinnaa. Itselläni on ystäviä, jotka työskentelevät Puolassa erilaisissa tehtävissä. Palkkaus on pienempi kuin suomessa, mutta ostovoima on suurempi. Itseänikin on Puolaan houkuteltu. Toistaiseksi en ole perheeni kanssa siirtoa tehnyt. Jos ja kun edut ja työpaikat kohtaisivat voisin asiaa harkita. Suomenkielen taitajista maassa on suuri pula. Mikäli verot suomessa kasvavat, niin uskon yhä useamman palvelukeskuksen siirtyvän itä-eurooppaan.
Suomessa pitäisi mielestäni ottaa käyttöön erityistalousalueita, jotta yritykset saataisiin täällä pysymään. Itä-suomi voisi esimekiksi keskittyä tiettyihin sektoreihin, jolloin verotus olisi yrityksille kilpailukykyistä.
Jos mitään ei tehdä, niin uskon suomen näivettyvän ja kuihtuvan pois.

13.3.2019 11:03  Pirkko Posti

Postihan on jo kaikessa hiljaisuudessa perustanut Palvelukeskuksen haarakonttorin Tallinnaan jonne on palkattu henkilökuntaa paremmilla titteleillä, kun Suomeen. Sinne on alkuunsa siirretty vain "ns" bulkkitöitä, mutta suuntahan on selvä. Sinne halutaan siirtää loputkin tehtävät ja jättää Helsinkiin vaan joitain asiantuntijatehtäviä päältä toimintaa ohjaamaan ja valvomaan. Tiedotusvälineissä Jansson vastaa, että neuvoittelut ovat kesken ja homma on vasta suunnitteluvaiheessa. Paskan latvat. Koko homma on aikataulutettu ja suunniteltu valmiiks.

On kyllä uskomatonta toimintaa siirttää työ ja sitä kautta tullut verotulo pois Suomesta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini