Satu Taavitsaisen blogi

Painajainen keskellämme

Share |

Perjantai 29.3.2019 - Satu Taavitsainen


Lapsiin kohdistuneet hirvittävät seksuaalirikokset ylittävät normaalin ymmärryksen ja julmuudet saavat kysymään, kuinka ihmiset ovat kyenneet tällaisiin synkkiin tekoihin. Uutisia lukiessa alkaa puistattaa ja oksettaa.

Näiden rikollisten on täytynyt täysin vaientaa itsestään inhimilliset reaktiot ja rapauttaa moraali-identiteettinsä. Kaikki lämpimät tunteet ja inhimillisyys toista ihmistä, uhria, lasta kohtaan on täytynyt kuolla ja myötätunnon tilalle tulla kovuus. Kunnioitus ja empatia uhria kohtaan on jäätynyt, aivan kuten sotien hirmuteoissa, natsismissa.

Lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia pitää tuntuvasti koventaa ensi vaalikaudella. Näistä hirvittävistä, julmista rikoksista ei voi selvitä ehdollisella rangaistuksella. Normaalit ihmiset kokevat vastenmielisyyttä lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia kohtaan ja lakien uudelleen kirjoittamisessa tämä ihmisten oikeustaju, terve järki on otettava huomioon. Suomeen tarvitaan myös lisää poliiseja, jotta rikolliset saadaan kiinni ja vastuuseen teoistaan ja rikoksia pystytään ennaltaehkäisemään.

Rangaistusten lepsuus tai ankaruus lapsiin kohdistuvissa rikoksissa antaa kuvan myös yhteiskunnan asenteesta. Tällä hetkellä liian löysät rangaistukset kuvastavat yhteiskunnan selän kääntämistä uhreille ja yhteiskunnan omantunnon äänen hiljaisuutta. Yhteiskunnan moraalisäännöstö luo pohjan kansalaisten moraalille. Ihmisten eettisiä pidäkkeitä pitää Suomessa vahvistaa ja osoittaa kaikin keinoin se, että Suomi ryhtyy vahvemmin suojelemaan lapsia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini