Satu Taavitsaisen blogi

Postipalvelut turvattava ihmisille ja yrityksille

Share |

Tiistai 23.4.2019 - Satu Taavitsainen


Postin toiminnan turvaamiseksi tarvitaan EU:n tiukempaa valvontaa jäsenmaissa postidirektiivin noudattamiseksi.

EU:n postidirektiivi edellyttää postin jakelua viitenä päivänä  viikossa. Suomessa ei kuitenkaan enää tätä viisipäiväisyyttä noudateta  ja postin kulkua on hidastettu. Näin ollen postin kulkuun ei voi enää  entisen lailla luottaa.

Syynä ovat Postin johdon ajamat säästöt ja postinjakajien liian  vähäinen määrä. Osa Postin työntekijöistä ollaan johdon päätöksellä  siirtämässä Viroon, jotta palkkoja voi entisestään alentaa samaan aikaan  kun Postin johtaja saa 82 000 euroa palkkaa kuukaudessa.  Aivan moraalitonta! Meitä kriittisiä ei ole kuunneltu, vaan on viety  heikennyksiä sumeilematta eteenpäin.

Postin kulkemattomuudella aiheutetaan valtavia taloudellisia  haittoja pienyrittäjille, kun he joutuvat soittamaan asiakkailleen, onko  lasku tullut perille ja tavarantoimittajilleen, ovatko lähettäneet  laskua. Sairaaloiden työntekijät joutuvat soittamaan  toimenpiteeseen kirjeitse kutsutuille varmistaakseen, onko kutsu tullut  perille. Tästä aiheutuu aivan valtava määrä ylimääräistä työtä ja  kustannuksia julkisessa terveydenhuollossamme!

Postin toiminnalla on myös yhteys puolustusvoimiin ja  turvallisuuteemme, joka kriisitilanteessa perustuu luotettavaan postin  kulkuun. Postitse on saatava sana ihmisille, kutsu reserviläisille.  Digiverkot ovat haavoittuvia, joten siksi huoltovarmuudesta  on huolehdittava.

Uusia välttämättömiä kustannuksia; internettiä, tietokonetta,  älypuhelinta eivät ihmiset suinkaan aina maksa siksi, että voisivat  huvitella, vaan koska postin, verottajan, VR:n, Kelan, pankkien ym.  virastojen paperiset ja henkilökohtaiset palvelut ovat  kadonneet. Kaikki eivät rakasta tällaista maailmaa.

Suomessa on noin 400 000 sellaista henkilöä, joilla ei ole lainkaan  digivälineitä ja sähköisiä pankkitunnuksia. Heidät on pikkuhiljaa  syrjäytetty yhteiskuntamme ulkoreunoille. Tämä ei ole oikein. EU:n on  pidettävä kiinni postin jakelusta jäsenmaissa ja  puolustettava ihmisten peruspostipalveluita.


Kommentit

24.4.2019 10:44  Val Nyholm

Postin ilmoittama hidastaminen kuulostaa hölmöltä näin Postilaisena kuultuna, sillä joka päivä sitä boostataan HPOK: issa.

7.5.2019 10:45  Aki Törrönen

Tässä asijassa oun ihan sammoo mieltä Savun kanssa. Ei ou oikein ku ostaa postimerkin lisäks vielä plussa merkin, jotta lähähetys elikkä kirje joutus vastaanottajalle jopa parissa pääevässä neljän päevän sijjaan , ja katohan kirje suuapuu plussamerkki kuoreen liimattuna jo kaheksan päivee lähettämisen jäläkeen. No en ihmettele ku ouvat monet siirtänneet postin lähettämisen saksan postin omistamalle DHL:lle!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini