Satu Taavitsaisen blogi

Eläinten rituaaliteurastukset kiellettävä

Share |

Tiistai 21.2.2023 - Satu Taavitsainen


Kuulisin mielelläni, mitä sinä olet mieltä siitä, että eduskunta on hyväksymässä lakia, joka sallii eläinten rituaaliteurastusten jatkumisen.

Eläinten ystävänä pidän tärkeänä, että eläimille taataan aina parhaat mahdolliset olot ja eläimille ei saa aiheuttaa tarpeetonta kipua tai kärsimystä. Jokainen eläin ansaitsee hyvän elämän, mutta myös mahdollisimman kivuttoman ja nopean kuoleman. Tästä poikkeuksena ei saa olla uskonto.

Suomessa ei tule hyväksyä ylimääräisen kärsimyksen aiheuttamista eläimille uskonnollisin perustein. Uskonnonvapauden nojalla ei saa loukata eläinten oikeuksia, eikä myöskään lasten oikeuksia (esimerkiksi lapsiavioliitot ja ympärileikkaukset).

Olen sitä mieltä, että uskonnollisten vähemmistöjen harjoittama rituaaliteurastus tulee Suomessa kieltää. Eläin on tainnutettava ennen verenlaskua, jotta voidaan välttää ylimääräinen kipu ja kärsimys, jota teurastukseen liittyy. Oletko kanssani samaa mieltä?


Kommentit

21.2.2023 8.09  Olavi Koskela

Jos tuon sisältöinen laki todella hyväksytään, se osoittaa vain sen, ettei Suomi ole (vieläkään) mikään sivistysmaa. Mitä lasten oikeuksiin tulee, niin eihän esimerkiksi ympärileikkausten osalta tarvitse kuin noudattaa perustuslakia (7§. 1. mom.): "Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen." Tätä viestiä täsmennetään vielä 3. momentissa: "Henkilökohtaiseen koskemattomuuteen ei saa puuttua eikä vapautta riistää mielivaltaisesti eikä ilman laissa säädettyä perustetta." Uskonto ei kuulune minkään lain säätämiin perusteisiin perustuslain pykälästä poikkeamiseksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini