Satu Taavitsaisen blogi

Älkää alistuko perintäyhtiöiden ja sähköyhtiöiden laittomuuksiin!

Share |

Maanantai 20.2.2023


Muistutan sähköyhtiöitä sähkömarkkinalain 103 §:n 3 momentista: "Sähkönjakelua tai sähköntoimitusta ei saa maksujen laiminlyönnin vuoksi keskeyttää vakituisena asuntona käytettävästä rakennuksesta tai sen osasta, jonka lämmitys on riippuvainen sähköstä, lokakuun alun ja huhtikuun lopun välisenä aikana, ennen kuin on kulunut neljä kuukautta laiminlyödyn maksun eräpäivästä."

Keskustelin erään eläkeläispariskunnan kanssa. Heillä on ollut elämässään monenlaista vaikeutta, mutta eivät ole antaneet periksi. Toinen heistä oli tilapäishoidossa sillä aikaa kun toinen oli sairaalassa operaatiossa. Sillä välin sähköyhtiö oli katkaissut heiltä sähköt keskellä talvea. 

Toimenpide oli lainvastainen.

Vaati heiltä sitkeyttä, että kodin sähköt palautettiin. Sähköyhtiö yritti vedota käyttämänsä perintäyhtiön toimintaan ja etteivät voi muka vaikuttaa siihen, mitä perintäyhtiö tekee! Yhteydenotot ohjattiin vain perintäyhtiölle. Vanhukset olivat sinnikkäitä ja olivat vain yhteydessä sähköyhtiöön, jolla on asiasta vastuu. Korvauksesi pariskunta sai 20 euroa. Tämä ei kattanut koko pakastimen sisällön pilaantumista.

Älkää alistuko perintäyhtiöiden ja sähköyhtiöiden laittomuuksiin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini