Satu Taavitsaisen blogi

Hyvää Yrittäjän päivää!

Share |

Tiistai 5.9.2023 - Satu Taavitsainen


Yli 800 ihmistä sairastui kouluruokailuun liittyvässä epidemiassa Mikkelissä elokuun puolivälissä. Yleisimmät oireet olivat vatsakipu, pahoinvointi ja päänsärky. Toistaiseksi on vielä auki, onko ongelma raaka-aineissa, valmistusprosessissa tehtaalla tai esimerkiksi logistiikassa. Letut ovat tulleet EU-maassa sijaitsevasta tehtaasta. Mikkelin terveysvalvonnan johtaja Maria Tirkkonen ei usko, että kaupungin keittiö on syyllinen. Letut oli ostettu käyttövalmiina tukusta.

Tänään vietetään yrittäjän päivää ja haluan senkin vuoksi muistuttaa, että kuntien tulisi mielestäni suosia suomalaista ruokaa🇫🇮. Se on yleensä turvallista ja maittavaa. Kuntien hankinnoilla tuetaan suomalaisten yrittäjien menestymistä ja työpaikkoja Suomessa.

Suomalaisten ruuan tuottajien työ on lisäksi huoltovarmuutemme näkökulmasta ehdottoman tärkeää. Siksi suomalaista ruokaa pitää ostaa ja tuottajille pitää maksaa asianmukainen hinta, tai muutoin tuottajat lopettavat. Uhkana on, että Suomi on yhä enemmän tuontiruuan varassa tulevaisuudessa.

Hyvää Yrittäjän päivää! Voimia ja jaksamista jokaiselle yrittäjälle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini