Satu Taavitsaisen blogi

Mikkelin Musiikkijuhlat

Lauantai 6.7.2013

satu_ja_anna-kristiina.jpg
Mikkelin Musiikkijuhlat sujuivat taas oikein hyvin. Kaupunkimme on tunnettu monenlaisesta tapahtuma- ja kulttuuritarjonnasta, joista musiikkijuhlat on yksi pitkäaikaisin ja suosituin. Samalla viikolla ollut Päämajasymposium veti myös Mikaelin täyteen väkeä seuraamaan ajankohtaista poliittista kskustelua. Olin Musiikkijuhlilla kaupungin vastaanotolla emäntänä ja yllä on kuva minusta ja Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtajasta Anna-Kristiina Mikkosesta (sd.) ja alla tervetulopuheeni vieraille. Kauniit kukat kaupungille antoi AVI:n ylijohtaja Elli Aaltonen. Ensi vuonna Valeri Gergijev tuo joukkonsa Mikkeliin heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Tervetuloa silloin musiikiin juhlaan!

"Arvoisat kutsuvieraat,
Mikkelin kaupungin puolesta toivotan teidät lämpimästi tervetulleiksi musiikkijuhlillemme. Olemme jälleen kerran koko viikon ajan saaneet nauttia upeista konserteista. Mikkelin Musiikkijuhlat on kaupunkimme imagolle erittäin tärkeä tapahtuma. Olemme jo yli 20 vuoden ajan tehneet yhteistyöstä maestro Gergijevin kanssa. Erityiset kiitokset haluan lausua Mikkelin Musiikkijuhlien juhlaorganisaatiolle, jonka puheenjohtaja Jukka Tikka ja ahkeraakin ahkerampi kaupungin työntekijä Maiju Kaitainen ovat täällä paikalla. Kiitos kuuluu myös lukuisille talkoolaisille sekä paikallisille yrityksille, jotka ovat tapahtumamme yhteistyökumppaneita. Lipunmyynti on tänäkin vuonna sujunut hyvin ja kaupunki on ollut täynnä vierailijoita.

Kun nyt Mikkelissä Musiikkijuhlat päättyvät niin Savonlinnassa Oopperajuhlat alkavat. Maakuntamme tarjoaa koko Suomelle kunnon annoksen kulttuuria. Juuri toissapäivänä julkistettiin Jyväskylän yliopistosta tutkimus, jossa osoitettiin, että passiivisen kulttuurin harrastaminen, kuten konserteissa käyminen, ennustaa pitkää ikää. Kulttuurin harrastajat elävät tutkimuksen  perusteella lähes kaksi kertaa muita todennäköisemmin yli 90-vuotiaiksi.

Itse olen hyvin maallikkona klassisen musiikin konserteissa enkä osaa arvioida musiikin teknisiä hienoja osuuksia. En anna tämän kuitenkaan häiritä vaan laitan silmät kiinni ja annan musiikin puhutella minua. Kuuntelen, mitä se kertoo minulle. Musiikki on siitä ihmellinen, että se osaa mennä suoraan ihmisen ihon alle.

Toivon teille kaikille tänään rentouttavaa hetkeä musiikin parissa. Nauttikaamme annista jokainen omalla tavallamme Valeri Gergijevin johdolla, Mariinski-teatterin sinfoniaorkesteria ja illan solisteja kuunnellen.

Pitkää ikää!"

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikkelin musiikkijuhlat, Satu Taavitsainen, Anna-Kristiina Mikkonen