Satu Taavitsaisen blogi

Budjetin käsittelyä

Share |

Maanantai 5.11.2012 klo 22.39


Kolmena eri päivänä yhteensä 21 tuntia kokouksessa istumista ja Mikkelin kaupungin ensi vuoden budjetin käsittelyä takana. Satoja sivuja papereita luettuna ja erilaisia selvityksiä kuultuna. On erikoinen tilanne, kun vanha hallitus valmistelee ja uusi valtuusto päättää.

Mielestäni kunnallisveroprosenttia nostamalla olisimme voineet vähän paremmin varmistaa sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden vuodelle 2013. Nyt sosiaali- ja terveystoimessa ollaan neljä miljoonaa euroa vajaana. Onneksi kuitenkin omaishoitoon tulee lisää rahaa ja lapsiperheiden kotipalveluun yhden työntekijän sijasta kaksi, eikä Anttolan terveysasemaa lakkautettu.

Kunnallisveroprosentti on oikeudenmukaisempi tapa kerätä veroja kuin kiinteistöveroprosentti. Se, jolla on tuloja enemmän maksaa enemmän ja pienituloisempi vähemmän. Kiinteistöveroprosentti kohdistuu samanlaisina kaikkiin ja kohtelee pienituloisia huonommin.

Vuoden 2012 osalta on tulossa sosiaali- ja terveyspalvelujen osalta noin kuuden miljoonan euron ylitys, mikä on seurausta talousarvion määrärahojen riittämättömyydestä. Tällaista määrärahojen alibudjetointia tulee välttää, koska siitä seuraa talouden pysyvä heikkeneminen ja kaupungin velkaantuminen.

Investointilistaan tulee muutoksia. SDP ja Keskusta haluaa laittaa rahaa ennemmin Haukivuoren kouluun kuin Maaherrankatuun. Haukivuoren koulun remontti pitää aloittaa v. 2013. Rantakylän suunnittelu tapahtuu v. 2013 ja mielestäni sen korjaaminen on aloitettava välittömästi suunnitelmien valmistuttua, eikä vasta 2016, kuten kaupunginjohtaja esitti.


Kommentit

6.11.2012 23.18  Pekka Ursinus

Näinhän sen pitäisi mennä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini