Satu Taavitsaisen blogi

Luottamushenkilö on poliittisessa vastuussa äänestäjilleen

Share |

Lauantai 28.2.2015


img_6119.jpg

Mikkelin kaupungin ilmapiiriselvityksessä poliittiset vastustajat saivat nimettömänä haukkua valtuuston puheenjohtajaa.

On ollut aivan oikeutettua, että valtuuston puheenjohtaja kysyy viranhaltijoilta, mitä valtuustossa päätettyjen asioiden eteen on tehty ja vaaditaan viranhaltijoita tekemään töitä.

Sekö on ollut ahdistavaa sivistystoimen johdossa, kun pyydetään toimimaan kuten laki sanoo ja kuten kaupungin hallintosääntö sanoo? Mikkelin päivähoidossa esim. lain määräämä aikuisten määrä lapsiryhmissä ei ole toteutunut. Tätä on pyydetty korjaamaan. Olisiko pitänyt odottaa, kunnes jotain kamalaa olisi tapahtunut? Siitäkö on suivaannuttu, etten katsonut sormien läpi, kun johtajat lakkauttivat Lehmuskylästä ryhmäperhepäivähoitoyksiköitä ilman asian käsittelyä valtuustossa (yksiköiden lakkautukset ja perustamiset päättää kaupunginvaltuusto) ja ilman yt-neuvotteluita henkilöstön kanssa. Tämä oli minun, muiden luottamushenkilöiden, työntekijöiden ja lasten perheiden mielestä viranhaltijoilta epäasiallista käyttäytymistä ja toimivaltansa ylittämistä ja luottamushenkilöt kokivat outona, ettei viranhaltijoille edes annettu huomautusta valtuuston yli kävelemisestä, vaan samaa yritettiin jopa uudelleen toisen päivähoitoyksikön osalta. Onneksi valppaat kuntalaiset olivat yhteydessä! Moni luottamushenkilö on kokenut, etteivät viranhaltijat aina kunnioita valtuustoa ja sen tahtoa.

Sekö on koettu asiattomana sosiaali- ja terveystoimen johdossa, että valtuuston puheenjohtaja on pyytänyt käsittelemään toimeentulotukihakemukset seitsemässä arkipäivässä, kuten laki sanoo? Viime tammikuussa yhtenäkään päivänä ei ole noudatettu lakia! Eikö kukaan sosiaalitoimen johtavista viranhaltijoista välitä siitä, että epäasiallista käyttäytymistä on kuntalaisten mielestä se, että taloudellisessa hädässä oleva joutuu odottamaan viimesijaisinta toimeentuloaan jopa 2,5 viikkoa. Se on pitkä aika olla ilman ruokaa! Valtuutettuna olen puolustanut kansalaisia ja hoitanut juuri sitä tehtävää, josta olen poliittisessa vastuussa yli tuhannelle minua kuntavaaleissa äänestäneelle ja kaikille mikkeliläisille.

Sen olen huomannut, että toimintani ihmisten asioiden puolustajana ei ole miellyttänyt kaikkia. Eräs kokoomuslainen valtuutettu uhkasi minua poliisikuulusteluilla, jos pilaisin Mikkelin mainetta nostamalla esille vanhustenhuollon ongelmia. Joillekin tahoille näyttää olevan kiillotettu kuori tärkeämpää kuin totuuteen perustuva hyvä maine.

Haluan sanoa, että suhtaudun hyvin vakavasti kansalaisilta saamaani luottamukseen. Teen parhaani joka päivä ollakseni tuon luottamuksen arvoinen. Toivon, että Mikkelissä riitojen tilalle tulee sopu ja yksimielisyys, erehdysten tilalle oppiminen ja epäilyksen tilalle luottamus.

http://mikkelinkaupunkilehti.fi/2015/03/soile-kuitunen-sanoutuu-irti-tyoilmapiiriselvityksesta/

http://www.radiomikkeli.fi/uutiset/nelja-demarivaltuutettua-irtisanoutuu-tyoilmapiiriselvityksesta


Kommentit

1.3.2015 0.57  Eero Erola

Satu on pannut itsensä likoon koko vaalikauden, puuttuen epäkohtiin ja olemalla aktiivinen. Jos kaikki valtuutetut olisi samanlaisia, olisi Mikkeli ja Suomi paljon parempi paikka! Satu tarvitaan Mikkelissä ja myös Eduskunnassa!

1.3.2015 8.31  Pirjo Aaltonen

Hyvä, Satu!
On hyvä, että avaat näitä politiikan kiemuroita kansalaisille. Ei niitä tiiä semmonen, joka ei ole ollut mukana kunnallis-/politiikkaasioissa. Saat innostumaan äänestäjät kiinnostumaan päätösten teosta ja ottamaan selvää oikeuksistaan. Osoitat, että aidosti välität! En tiiä, mistä tuon politiikkainnostuksen olet perinyt, mutta äitinä olen ylpeä sinusta.

1.3.2015 12.25  Nimetön uhri

Hyvä, HYVÄ SATU!!!!!

Vielä kun puutut Mikkelissä vallitsevaan (ja valitettavasti hyväksyttyynkin) erittäin huonoon johtamiskulttuuriin, niin sitten on "pullat hyvin uunissa". Tänne näyttää rantautuneen "Lahden malli", josta ei hvyä seuraa. Tästä on jo kokemusta.

1.3.2015 14.31  raine.lehkonen@gmail.com

Hyvä SATU!Mikkeliä on monet vuodet johdettu hyväveli-verkostolla. Taitaa siinä pari sisartakin olla. Taisit sohaista pahoin siihen pesään. Nyt yritetään saada sinut hiljaiseksi nimettömillä ilmiannoilla ja parjauksilla. Kuka tässä kiusaa ja ketä? Tulkoot selvityksessä haastatellut omilla nimillä esiin kertomaan, mitä ovat sanoneet.
Nimim. Piiri pieni pyörii

1.3.2015 15.00  Hannu Taavitsainen

Oivallista analyysia! Valitettavasti lainkuuliaisuus on kunnissa heikentynyt, surullisimpana tapauksena kenties Kittilä, jossa lainmukaisuutta ajanut johtaja aiotaan erottaa ja käynnissä on tukku poliisiselvityksiä. Ei kai Mikkeli halua samankaltaiseen Kittilä-kategoriaan?
Mikkelin tapaus osoittaa, että kunnalliskulttuurista löytyy lukuisia surullisia piirteitä. Demokratian ja kansalaisvaikuttamisen kannalta vaarallista on se, että kansalaisilta vaaleissa laajimman kannatuksen saaneen vaikutusmahdollisuus halutaan rajata tekaistuilla tempuilla. Siksi kannatan PORMESTARIMALLIA, jossa äänimäärät suoraan ratkaisevat sen, kuka kuntaa todellisuudessa johtaa. Pormestari on kansalaisten valtuuttamana ehdoton ykkösjohtaja, virkakunta avustaa häntä. Tavoitelkaamme tällaista mallia Mikkelinkin johtamiseen.

1.3.2015 15.15  Marianne Huoponen

Tuossa edellä oli heitetty hyvä kysymys, "kuka kiusaa ja ketä?". Ymmärtääkseni julkistetusta selvityksestä puuttuu mystisesti useiden luottamushenkilöiden näkemyksiä ja kommentteja, joita he ovat kertomansa mukaan selvitykseen antaneet.
Tässä valossa selvitys on kuin huonosti lavastettu luontodokumentti. Näytetään vain kolikon toinen puoli, jotta asiat näyttäytyisivät tietyn näköisinä. Kolikon toinen puoli on jäänyt varmaan epähuomiossa esittelemättä. Häpeällistä ja läpinäkyvää.

Jatka Satu samalla tarmolla meidän mikkeliläisten asioiden ajamista. Samanlaista sitoutumista ja paneutumista soisi nähtävän enemmänkin niin kuntatasolla kuin eduskunnassakin.

2.3.2015 20.16  Sivusta seuraava

Taitaa tuossa olla monia selityksiä sille miten niin monessa kunnassa on kuntatalous yms. asiat aivan kuralla. Voisiko tuota kutsua jo korruptioksi. Miksi ketään kiinnostaa äänestää kuntavaaleissa kun virkamiehet jyräävät kansantahdon yli! Kenellä se valta oikein on?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini