Satu Taavitsaisen blogi

On mukava keskustella ihmisten kanssa

Share |

Torstai 12.3.2015


img_5540.jpg

Aurinko paistoi tänään kauniisti ja Mikkelin maalismarkkinoilla kävi paljon ihmisiä. Puolueiden vaaliteltoilla oli valtava tungos. Hyvä kun vaalit kiinnostavat!

Viime viikolla juhlistimme teltallamme kävelykadulla Mikkelin 177-vuotissyntymäpäivää paistamalla makkaroita. Grilli laitettiin kuumaksi ja kysyntä oli niin kova, että viereisen S-marketin makkarat loppuivat. Onhan se hyvä grillata välillä muutakin kuin ehdokasta :). Pienituloisilla eläkeläisillä ja työttömillä on nykypäivänä todella tiukkaa elämisen kanssa ja jopa pulaa ruuasta, niin meistä SDP:n on hyvä tarjota keskustelujen lisäksi ihan oikeaa ravintoa ihmisille. Tärkeintä on kuitenkin tehdä päätöksiä, joilla tilannetta saadaan korjattua.

Työllisyyden parantaminen sekä pieni- ja keskituloisten palkan- ja eläkkeensaajien, itsensätyöllistäjien, lapsiperheiden, vanhusten ja vammaisten arjen parantaminen sekä julkisten palveluiden puolustaminen ja kehittäminen ovat olleet ja tulevat olemaan perustehtäviäni politiikassa sekä kuntatasolla että eduskunnassa.

Viimeisten viikkojen aikana kahvikupposen äärellä ja makkaran syönnin lomassa on meillä demareilla ollut satoja kohtaamisia, halauksia ja keskusteluja. Tuntuu hyvältä kaikki se kannustus, jota ihmiset antavat ja lauseet, että me tuemme sinua ja tue sinä meitä. Näinhän se on, luottamusta, yhteistyötä ja yhteispeliä - äänestäjät ja heidän ääntään käyttävät edustajat. Kansanedustaja ei saa olla irrallaan kansalaisten arjesta ja ihmisten ääntä on kuultava säännöllisesti.

Kaikki nämä politiikan vuodet mukanani on kulkenut lempikirjailijani emeritus arkkipiispa John Vikströmin ohje siitä, kuinka johtaja voi kestää pystyssä tuulessa ja tuiskussa, tehdä päätöksiä ja seistä niiden takana, säilyttää uskottavuutensa monenlaisten kriitikkojen silmissä ja ennen muuta omissa silmissään. "Pitämällä huolen siitä, että kuvasi on ehjä kun katsot peiliin. Älä toimi omia ihanteitasi ja arvojasi vastaan. Älä toimi omaatuntoasi vastaan. Muuten ihmisyytesi särkyy etkä jaksa. Varjele moraalista eheyttäsi. Silloin jaksat."

Tämä viisas ohje kantakoon meitä jokaista politiikassa ja työelämässä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini