Satu Taavitsaisen blogi

Euroopan piinaviikko

Share |

Keskiviikko 23.3.2016


Tiistainen terroristi-isku Brysseliin järkyttää eurooppalaisia. Pääsiäisen lohduttava sanoma on juuri nyt tärkeä; Pahojen voimien on väistyttävä, elämä voittaa kuoleman.

Eurooppa kantaa nyt valtavaa ristiä harteillaan, sillä se ei ole onnistunut luomaan rauhaa ja vakautta lähialueilleen. Arabikevään tuoma toivo paremmasta on haihtunut. Itsevaltiaita ei ole saatu kukistettua vaan väkivallattomat mielenosoitukset köyhyyttä ja korruptiota vastaan on tukahdettu väkivaltaisesti, mikä on raivannut tilaa terroristeille, joita karkuun ihmiset ovat joutuneet lähtemään kotimaastaan kohti Eurooppaa.

Terrorismia ruokkii nuorisotyöttömyys, epävakaa yhteiskunta, koulutuksen ja terveydenhuollon puute, eriarvoisuus ja korruptio. Viha muhii ja kasvaa, jos kansalaisilla ei ole ihmisoikeuksia ja poliittisia vaikutusmahdollisuuksia, eikä tulevaisuuden toivoa. Valtio voi tarkoittaa nuorille pelkkää kiinni käyvää poliisia. Ihmiset kokevat, että heidät on hylätty oman onnensa nojaan. Tällöin ei millään ole enää mitään väliä. Terroristien on helppo saada rekrytoitua lisää vihaisia joukkoonsa ja yhteiskunnat radikalisoituvat.

Euroopassa viranomaisten on nyt tehtävä töitä terroristien kiinnisaamiseksi mutta samaan aikaan on Euroopan yhdessä suurvaltojen kanssa toimittava sen puolesta, että Välimeren toisella puolella hallitukset luopuvat omien kansalaistensa sortamisesta ja opposition tukahduttamisesta. Toivoa muutoksesta ei tule sotien vaan kansalaisyhteiskuntia vahvistaen.

Vihan ja rasismin lietsojien tulee Suomessakin nyt rauhoittua. Ihmisiä ei tule jaotella ihonvärin, uskonnon tai rodun perusteella. Jokainen ihminen ansaitsee henkilökohtaisen kunnioituksen ja arvostuksen sekä ystävällisen ja inhimillisen kohtelun. Perussuomalaisten ja kokoomuslaistenkin ulkomaalaisiin kohdistuneet rasistiset kannanotot ruokkivat sitä samaa vihaa Suomessa kuin Välimeren toisellakin puolella. On pidettävä järki päässä ja huolehdittava siitä, ettei kovanaamojen kielenkäytöstä tule Suomessa normaali ja tapahdu ihmisten mielen ”persuuntuminen”. Ihmisarvo on jakamaton ja kansalaisuudesta riippumaton. Julkisen vallan velvollisuutena on kunnioittaa ja suojella sitä.

pray_for_brussels.jpg


Kommentit

30.3.2016 16.30  Juha

Eiköhän nyt olisi parempi miettiä miten Suomen kansa pääsee laman yli.Ulkomaille työnnetty tarpeeksi rahaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini