Satu Taavitsaisen blogi

Kuin Troijan hevonen

Share |

Maanantai 18.4.2016 - Satu Taavitsainen


Juha Sipilän (kesk) perusporvarihallituksen toiminta on käsittämätöntä. Näyttää sille, että markkinat ovat saaneet yliotteen ja hallitus tekee historiallisen voimakasta keskittämis- ja yksityistämispolitiikkaa.

Koulutuspaikat keskitetään, junavuorot lopetetaan, posti ja taksit ei kohta enää kulje, käräjäoikeuksia lopetetaan, poliisilaitoksia suljetaan ja kohta myydään maantiet ja rautatiet eniten tarjoavalle. Valtion metsät menivät jo ja seuraavaksi yhtiöitetään sosiaali- ja terveydenhuolto ja sen jälkeen varmasti pohjavedet ja hengitysilma!

Säännöstelyn purkamishalussaan Sipilän hallitus menee äärimmäisyyksiin ja avaa kilpailulle kaiken. Vapaakauppasopimusta TTIP:tä neuvotellaan paraikaa USA:n kanssa ja siinä on aiottu jättää ulkopuolelle julkiset palvelut.

Tästä ei varmasti monikansalliset suuryhtiöt ole olleet mielissään, joten hallitus tottelevaisesti poistaa meiltä kaikki julkiset palvelut ja julkisen omaisuuden. Tällöin ei jää mitään rajoitteita ja poliittista liikkumatilaa ja yhtiöillä on oikeus investoida mihin kohteeseen vain, miten vain, minne vain, milloin vain, sekä oikeus nostaa tuottoja ja vaatia korvauksia, jos tuottoja ei tule odotetusti.

Valtion on ajettava yhteistä etua, ei pienen, taloudellisesti vaikutusvaltaisen, piirin etua. Voitosta elävien kauppamiesten etu on aina erilainen ja jopa vastakkainen kuin yleinen etu. He haluavat käyttää valtioita hyväkseen bisnestensä edistämiseksi. Tällaisia ovat ennen kaikkea ylikansalliset yhtiöt ja niitä rahoittavat finanssipiirit.

Yhtiöiden johtajia, pankkieliittiä ja porvareiden poliittista eliittiä yhdistävät erilaiset epäviralliset organisaatiot ja ”klubit”, joissa he kokoontuvat ja siellä muodostuu samanmielisyys, jossa pääoman kasaaminen ja valtioiden hyväksikäyttäminen asetetaan ihmisten ja ympäristön elämän edelle tuoden heille runsaasti rahaa ja valtaa.

Lähestymme uhkaavasti yövartijavaltiota, jolla tarkoitetaan yksilön vapautta korostavaa minivaltioajatusta, jossa valtion tehtäviksi katsotaan vain ulkoisen ja sisäisen järjestyksen ylläpitäminen. Kaiken muun hoitaisivat markkinat. On kyse sellaisesta poliittisesta linjavalinnasta, jonka lopputuloksena kukin kansalainen joutuisi itse omatoimisesti hankkimaan koulutuksensa, sosiaali- ja terveyspalvelunsa ja muut palvelunsa, koska julkiset palvelut olisivat niukkoja.

Peli ei ole vielä pelattu. Kyllä suomalaiset ovat huomanneet maan hallituksen politiikan olevan kuin Troijan hevonen, jolla naamioidusti yritetään lisätä liikemiespiirien valtaa ja hajottaa hyvinvointiyhteiskuntaa. Toivon ihmisten vetävän tukensa pois Sipilän hallitukselta, kuten nuori ranskalainen tuomari, kirjailija Étienne de La Boétie kirjoitti 1550-luvulla:

”En pyydä teitä nostamaan käsiänne tyrannia vastaan kaataaksenne hänet, vaan yksinkertaisesti vain, että ette enää tukisi häntä. Silloin voitte nähdä hänet kaatumassa ja rikkoutumassa pirstaleiksi kuin kolossi, jolta on vedetty jalusta alta.”

Kirjoitus julkaistu 18.4.2016 Demokraatti -verkkolehdessä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini