Satu Taavitsaisen blogi

Yksityisille tuottoisat palat ja postilaiset ruohonleikkaajiksi

Share |

Tiistai 26.4.2016 klo 12.17


Juha Sipilän (kesk) ”yhtiöittämishallitus” aikoo pala palalta poistaa suomalaisilta julkisia palveluita. Posti kuuluu tähän suunnitelmaan. Jätimme (SDP + Vihr + Vas) tänään liikenne- ja viestintävaliokunnassa hylkäysesityksen ja vastalauseen Sipilän hallituksen postilain muutokseen.

Lakiesitys poistaisi vaatimukset postitoiminnan säännöllisyydestä ja laadusta, riittävistä resursseista sekä pitkäjänteisestä postitoiminnan järjestämisestä. Postin ja lehtien saaminen kuuluu kaikille kansalaisille joka puolella Suomea. Se on julkinen palvelu ja siitä pidämme kiinni. Sipilä ja Berner ovat unohtaneet Postin perustehtävän ja aluepolitiikan.

Postilain muuttaminen on samanlainen kermankuorijoiden ja työntekijöiden halpuuttajien edunvalvontalaki kuin on VR:n pilkkominen ja soten yhtiöittäminen. Yksityisille yhtiöille annetaan parhaimmat tuottoisat palat vieden valtionyhtiön tulot ja tämän vuoksi postilaiset laitetaan ruohonleikkaajiksi.

Jatkossa valtion on turha odottaa osinkoa Postilta. Viime vuodelta valtion yhteiseen kassaan kilahti osinkoa 18 miljoonaa euroa. Jatkossa nuo eurot kilahtavat yksityisiin pusseihin. Tulevaisuudenuhkana on, että valtion pitää maksaa Postille päin, jos meinataan saada ihmisille postit jaettua.

Sipilän ”yhtiöittämishallitus” ei ajattele kansalaisia vaan omistajia. Ministeri Berner (kesk) on useassa kohtaa julkisesti sanonut ajavansa omistamisen etua.

Kansanedustajat edustavat kansaa ja on ajettava yhteistä etua, ei pienen, taloudellisesti vaikutusvaltaisen piirin etua. Voitosta elävien kauppamiesten etu on aina erilainen ja jopa vastakkainen kuin yleinen etu. He haluavat käyttää valtioita hyväkseen bisnestensä edistämiseksi. Hallituksen esittämästä postilain muutoksesta ei ole mitään hyötyä kansalaisille.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini