Satu Taavitsaisen blogi

Olen ehdokkaana aluevaaleissa (sote-vaalit) Etelä-Savossa

Share |

Maanantai 15.11.2021 - Satu Taavitsainen


Olen SDP:n aluevaaliehdokkaana (sote-vaalit) Etelä-Savossa. Valtuustoon valitaan 59 valtuutettua. Minua voivat äänestää mikkeliläiset, savonlinnalaiset, pieksämäkeläiset, enonkoskelaiset, hirvensalmelaiset, juvalaiset, kangasniemeläiset, mäntyharjulaiset ja pertunmaalaiset, puumalalaiset, rantasalmelaiset ja sulkavalaiset.

Jos haluat kotiäänestyksen, niin sinun tulee ilmoittautua siihen viimeistään 11.1.2022 klo 16 mennessä. Ennakkoäänestys kotimaassa on 12.–18.1.2022, ennakkoäänestys ulkomailla on 12.–15.1.2022, vaalipäivä on sunnuntai 23.1.2022. Valtuustot aloittavat työnsä 1.3.2022.

Minulla on pitkä kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon asioista. Ollessani eduskunnassa työskentelin sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Tunnen sote-uudistuksen tarkoituksen hyvin perusteellisesti. Olen ollut Mikkelin kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2005 ja toiminut sosiaali- ja terveyslautakunnassa ja ollut myös Essoten valtuutettuna.

Työskentelen sote-järjestössä toiminnanjohtajana ja olen koulutukseltani sosionomi (AMK). Tällä hetkellä opiskelen Itä-Suomen yliopistossa oikeustieteiden laitoksella erikoisjuristiksi. Koulutukseeni on sisältynyt mm. sosiaalihuolto-oikeus, vammaisoikeus, mielenterveys- ja päihdehuolto-oikeus, toimeentuloturvaoikeus, lastensuojeluoikeus, lapsi- perhe ja edunvalvontaoikeus ja kunta- ja maakuntaoikeus.

Minulle tärkeitä asioita ovat:

Vanhusten ja vammaisten asiakaslähtöisen palvelut.

Erityislapsiperheiden tukeminen ja heille terveyspalvelujen turvaaminen, erityisesti mielenterveyspalveluiden saatavuuden parantaminen.

Lastensuojelun kehittäminen kohti kotiin annettavia palveluita ja pois laitossijoituksista ja huostaanotoista. 

Henkilöstön hyvinvoinnoista, asiallisesta palkkauksesta ja oikeuksista huolehtiminen.

Hallinnon keventäminen ja johtamisen parantaminen.

Inhimillisyyden ja käyttäjälähtöisyyden lisääminen.

Peruspalvelujen saatavuuden parantaminen.

Ennaltaehkäisyyn panostaminen.

Ajattelen, että sote-uudistuksen punainen lanka on nykyisten palveluiden parantaminen erityisesti vanhusten, vammaisten, lasten ja työttömien ihmisten osalta. He eivät ole työterveyshuollon piirissä ja tosiasiallisesti heitä varten sote-uudistusta tehdään. Yksi erityinen huomioitava ryhmä on omaishoitajat. Omaishoitajien jatkuva kamppailu läheisen tarvitsemien palveluiden tai tuen saamiseksi on erittäin uuvuttavaa, sillä ympärivuorokautinen hoitaminen ja läsnäolo vievät aikaa ja voimia. Tärkeä sote-uudistuksen onnistumisen mittari onkin se, toimivatko jatkossa ihmisten tarvitsemat palvelut matalalla kynnyksellä, yksilöllisesti ja oikea-aikaisesti.

Haluaisin myös, että uudessa sotessa työntekijöiden kokema johdon ja käytännön työtä tekevien välimatka pienenisi, järjestelmän jäykkyys ja lääkärijohtoisuus poistuisi. Haluaisin, että sekä työntekijät että potilaat kokisivat, että heitä kuunnellaan ja heidän asiantuntemukseensa luotetaan.

Yksi suuri ilonaiheeni on se kun kansanedustajana tein lakialoitteen 7 päivässä lääkäriin pääsemiseksi ja puhuin sen puolesta niin paljon, että se on Sanna Marinin hallitusohjelmassa ja se on nyt toteutumassa. Tämä tulee olemaan merkittävä muutos nykyisen 3 kuukauden aikarajan sijaan lääkäriin pääsemiseksi.

Olet lämpimästi tervetullut tukijoukkooni! Liity täällä.


Kommentit

14.1.2022 12.05  Juha Lindblom

Hei!
Onko Satulla mitään kiinnikkeitä Pieksämäkeen sukunimen perusteella? Oma suku on vahvasti äidin puolelta Taavitsaisia. En ole puoluesidonnainen, Pieksämäeltä en ole varma onko minun mieleen. Kiitos

15.1.2022 9.47  Satu Taavitsainen

Moi! Puolisoni nimihän minulla on ja hänen suku on Haukivuoren-Pieksämäen suunnalta.
Pieksämäellä olen opiskellut DIAKissa sosionomiksi ja asunut siellä opiskelujen ajan, joten sellaisia kiinnikkeitä Pieksämäelle itselläni on.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini